A hagyományápolás szolgálatában

Jubileumi rendezvénysorozattal jelentkezik a székelyudvarhelyi Artera Alapítvány, amely leginkább a Míves Emberek Sokadalmával, kézművesgenerációk ki­nevelésével, színes és vál­tozatos hagyományőrző prog­ramjaival írta be magát a köztudatba.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
A hagyományápolás szolgálatában
Alkotókedv, hagyományok, kézművesség. Ünnepel az Artera Fotó: Artera Alapítvány Facebook-oldala

Idén 25 esztendős az Ar­tera Alapítvány, amelynek célja a kezdetek óta változatlan, és ez nem más, mint a hagyományok élet­ben tartása, a kézművesek támogatása, képzése, a népi mesterségek továbbéltetése, egyedi értékek felkutatása és bemutatása, valamint a közösségépítés. Egyik legismertebb megvalósítása a már húsz kiadást megért Míves Emberek Sokadalma, amelyet nyaranta a népi kézművesség és a székely-magyar hagyományok ün­ne­peként szerveztek meg. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hagyományápolás szolgálatában
A civil szervezet tájékoztatása szerint a jubileumot az ötnapos Artera 25 – Valódi értékeink című rendezvénysorozattal ünneplik meg szeptember 13-17. között, egyszerre fókuszálva a múltra, a jelenre és a jövőre is. Péntektől kezdődően a Székelyudvarhelyhez tartozó Kadicsfalván található Míves Alkotók Háznál kerekasztal-beszélgetéshez, gyakorlati kézműves-foglalkozásokhoz lehet csatlakozni, a kulturális programot a Vámszer Géza Művészeti Népiskola tanulói szolgáltatják. Vasárnap délután a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda előtti téren tartják a születésnapi ünnepséget, ahol többek között bemutatják az Artera 25 filmet, kiállítást nyitnak meg és este a Szirtes Edina Folk Band koncertezik. 
A rendezvénysorozat jövő hét elején, hétfőn és kedden Kadicsfalván Hagyomány a divatban címmel, Madarász Melinda vezetésével továbbképzéssel folytatódik, a kézműves résztvevők a divattervezés alapjaival, a divatgrafikával, a tervezés folyamatával ismerkedhetnek meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!