Hirdetés

RIKA camp: outdoor a Vargyas-szorosban

Levélbontás
Becsült olvasási idő: 2 perc
RIKA camp: outdoor a Vargyas-szorosban
Fotó: RIKA

Harmadik kiadásához érkezett a RIKA camp outdoor esemény, mely idén augusztus 17–20. (csütörtök–vasárnap) között kerül megszervezésre a Vargyas-szorosban. Legfőbb újítás, hogy a szervezők, az Outdoor Dreams Association és az Obszkura Videó Production idén az eddigi háromnapos helyett négynaposra tervezik a tábort. Az esemény létrejöttéhez szükséges előkészítő munkálatok és a lebonyolításhoz szükséges eszközök beszerzése Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósultak meg. Az esemény támogatói továbbá a Visit Harghita, a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata és a Szentegyházi hegyimentő és barlangász csapat. Az esemény nemcsak profi mászóknak és tapasztalt természetjáróknak szól, kipróbálhatják magukat kezdők is: a szervezők mászófelszerelést biztosítanak és segítségükre lesznek azoknak, akik most ismerkednek a sportággal. A túrákon is biztonságos a részvétel, hiszen túravezetők mutatják majd az utat. 
Idei újdonság, hogy napi két vezetett e-bike-túra is bekerült a programba, ezeken felár ellenében lehet részt venni.
A sportprogramokat esténként idén is az esemény szellemiségéhez kapcsolódó tematikus előadások egészítik ki. A nyitónapon hallható Demeter László Székelyföld élővilágának sajátosságai című előadása, emellett meghívást kapott még Molnár Ildikó, a csíkszeredai Doboz hulladékmentes bolt tulajdonosa, hogy a zero waste életformáról meséljen.
A pénteki nap (augusztus 18.) is két előadással zárul. Nagy István idén a színes égi jelenségekről mesél, majd dr. Hajdu László Hunor Bolygónk határai címmel tart előadást. Dr. Hajdu László Hunor egy másik előadással is készült a RIKA camp alkalmából, mely szombaton hallgatható meg, és a következő témát boncolgatja: A biodiverzitás megőrzése és helyreállítása a Kárpát-medencében lépésről lépésre.
Varga Csaba hegymászó is elfogadta a meghívást, így az ő előadásán keresztül a  résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogy miként zajlott az idei sikeres Nanga Parbat (8126 m) expedíció. 
Napindítóként a reggeli jóga se marad el, idén is Kuremszki Boglárka várja reggelente a jógázni vágyókat.
A rendezvény a családoknak is nagyszerű kikapcsolódást ígért. Különlegesség, hogy a táborhelyiségben szombaton és vasárnap biztosított gyerekfelvigyázás, amíg a szülők másznak, túráznak.
A RIKA camp táborhelye a szoros Homoródalmás felőli bejáratánál található kemping. Fontos információ, hogy ivóvíz is csak a kempingben lesz.
Jegyek ára: RIKA camp jegy (4 napos): 250 lej, családi jegy (4 napos; 2 felnőtt + gyerekek 15 éves korig): 450 lej, napijegy: 200 lej, támogatói jegy (4 napos): 350 lej. Az e-bike-túra ára: 100 lej. Jegyek a helyszínen és a www.rikacamp.ro oldalon válthatók. A belépés 8 éves korig ingyenes! Információk: rikaexperience@gmail.com
 Az árak tartalmazzák: a sátorhelyet a kempingben; a via ferratához szükséges felszerelést; a mászáshoz szükséges felszerelést kezdőknek, továbbá pénteken és szombaton egy tál meleg ételt.

Fodor Györgyi

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!