Hirdetés

A lelki jólétet erősítik

Kétnapos mentálhigiénés képzést szerveznek nőknek Szé­kely­ud­var­he­lyen, a Belvárosi Unitárius Egy­ház­köz­ség­ben. A rendezvény kö­zép­pontjában a meg­küz­dő­ké­pességek fejlesztése áll.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 4 perc
A lelki jólétet erősítik
Fotó: Székelyudvarhelyi Belvárosi Egyházközség/FB

Háromállomásos mentálhigiénés képzést szervez a nők számára az Unitárius Nők Országos Szövetsége, amerikai partnerszervezetével, az Egyesült Államokbeli Unitárius Uni­ver­za­lis­ta Nők Szervezetével közösen. Marosvásárhelyen már sikeresen lezajlott a rendezvény az elmúlt év őszén, Székelyudvarhelyen pedig február 9–10-én tartják a képzést, míg Sepsiszentgyörgyön a tavasszal szervezik meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A Covid után született meg a gondolat, hogy szükség van egy ilyen képzésre, hiszen meg kell erősítenünk az úgynevezett meg­küz­dő­kép­es­sé­ge­in­ket, hogy könnyebben meg tudjunk birkózni az elénk gördülő akadályokkal

– fogalmazott Simó Melinda szervező, előadó. A kétnapos képzés során a rezilienciát építik, előadások, kiscsoportos foglalkozások által. A székelyudvarhelyi képzés iránt hatalmas volt az érdeklődés, és nagyon hamar beteltek a helyek, ami szintén annak bizonyítéka, hogy hatalmas az igény a hasonló rendezvények iránt. A programra elsősorban a Székelykeresztúri és Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkörből várták a jelentkezőket, de nemcsak, sőt még az sem jelentett kizáró okot, ha az illető nem tagja a nőszervezetnek.

– A reziliencia témakörben zajlanak a képzések, más­fél órás felosztásban, az el­mé­leti anyag mellett pedig gyakorlati módszereket is elsajátíthatnak a résztve­vők

– ismertette. Szó lesz többek között a kö­zös­sé­gi re­zi­li­en­ci­á­ról, a minőségi idő­él­mény­ről, a pillanatban való létezésről, a megtartó kap­csolatokról, de a nyomon követhető minták és a családon belüli erőszak is terítékre kerül. – Covid alatt gya­kor­la­ti­lag mindenki ugyanazt a helyzetet élte meg, mégis volt, aki növekedett belőle, másokat pedig maga alá temetett a kialakult helyzet. Mivel krízishelyzet mindig adódik, és ha már van tudásunk ezek kezelésére, akkor ezt mindenképp érdemes átadni – vélekedett Simó Melinda. Hozzátette, a jelenlegi felnőtt generáció még nem kapta meg az iskolákban ezt a fajta tudást, és mivel a nők mozgatják a családon belüli mintákat, éppen ezért, ha náluk változás történik, akkor az társadalmi szinten is változást eredményezhet.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!