Udvarhely idén is a BL-ben

Több klub visszalépése, illetve néhány feloszlása miatt idén is az első számú európai kupasorozatban indulhat a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-csapata. Az udvarhelyiek negyedik Bajnokok Ligája-idényükre készülnek, ugyanakkor zsinórban nyolcadszor résztvevői valamelyik európai kupasorozatnak.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Udvarhely idén is a BL-ben
Svédcsavar. Sebastian Loso rutinjára nagy szükség lesz Fotó: Hodgyai István

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) elkészítette a 2024/2025-ös európai kupasorozatokban (Bajnokok Ligája, Európa-kupa) érdekelt csapatok besorolását. Noha a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-csapata a bajnokságban elfoglalt helyezésének köszönhetően a második számú kupasorozatban indulhatott volna, több klub visszalépése és feloszlása miatt végül az első számú kiírásban, a BL-ben lesz érdekelt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ez lesz az ISK-SZAK nyolcadik idénye az európai porondon, ebből négyszer a BL-ben állhattak rajthoz, és ez tehát így lesz idén is. A helyszín már ismert: György Szilárdék az alig tízezer lakosú lengyelországi Suchedniówban állnak asztalhoz. „Sajnos nem kaptuk meg a torna szervezési jogát, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy a decemberi második szakaszra, legyen az Bajnokok Ligája vagy Európa-kupa, Székelyudvarhely legyen a házigazda” – jelentette ki az ISK-SZAK edzője, vezetője. György István szerint amennyiben megkapják a második forduló szervezési jogát, akkor komoly kihívás elé néz majd a klub, hiszen azon tizenhat csapat vesz részt, ami főként logisztikai problémákat vet majd fel. „Megnyugtatok mindenkit, hogy áthidaljuk a nehézségeket, ha megkapjuk a szervezési jogot, és az udvarhelyi sportbarátok ismételten parádés mérkőzéseket tekinthetnek majd meg” – ígérte György István.
A BL első körében – amelyet november 15–17. között tartanak – tizenhat klub vesz részt, a csapatokat négy négyes csoportba sorsolják szeptember 18-án. Az első helyezettek a BL második fordulójában folytathatják, a többiek pedig az Európa-kupában.
A BL első körében négy cseh, két lengyel, két horvát, két francia, egy német, egy belga, egy dán, egy spanyol, egy szlovák és a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK vesz részt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!