Toró Dávid verhetetlen volt

Elképesztő teljesítménnyel, három nap alatt 15 mérkőzést megnyerve lett a franciaországi asztalitenisz Euro Mini Champ’s kontinentális bajnoka az U13-as korosztályban Toró Dávid.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Toró Dávid verhetetlen volt
A bajnok öröme. Toró nem talált legyőzőre Fotó: FRTM

Hétvégén rendezték meg a franciaországi Stras­bourgban a 18. Euro Mini Champ’s nevű asztalitenisz utánpótlástornát, mely a kontinens legjobbjait vonultatta fel az U11-es és U13-as korosztályban.
A román válogatott népes mezőnnyel, 16 versenyzővel indult a megmérettetésen, az U13-asoknál asztalhoz álló székelyudvarhelyi Toró Dávid harmadszor indult a közel 500 játékost felvonultató tornán, korábban egy tizenhetedik (U13) és egy ötödik helyet (U11) tudott elérni.
A fiatal udvarhelyi tehetségnek négy csoportkörön kellett túljutnia, hogy a főtáblára, a legjobb 32 közé jusson, ezt pedig elképesztő, hibátlan teljesítménnyel abszolválta. Toró a folytatásban is megtartotta a jó formáját, a legjobb 16 és a legjobb nyolc közé is szettveszteség nélkül, 3–0-s eredménnyel jutott be. Az első szettveszteség a negyeddöntő legelején érkezett, az udvarhelyi tehetség azonban fordítani tudott, és 3–1-re győzött a francia Sasha Campagne ellen. Az elődöntőben szintén odalett az első szett, de Toró ezúttal is visszajött a játékba, a végén 3–1-re legyőzve a torna második számú kiemelt játékosát, az azeri Onur Guluzadét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A döntőben a francia Noah Tessier ellen kellett harcolni az aranyért, Toró szoros játékban 13–11-re hozta az első szettet, majd valamivel könnyebben 11–7-re a másodikat. Ezután a franciának volt egy fellángolása, 11–4-re nyerte a harmadik játszmát, a fiatal udvarhelyi azonban kíméletlen választ adott, 11–3-ra megnyerte a negyedik szettet, ezzel a Euro Mini Champ’s U13-as korosztályának bajnoki serlegét is.
„Toró Dávid végig uralta a nyári időszak legfontosabb korosztályos tornáját, az U13-asok egyéni versenyében végig olyan játékot mutatott, amellyel szemben ellenfelei tehetetlenek voltak. A sportolónk három nap alatt 15 mérkőzést játszott le és mindegyiket megnyerte, beleértve a döntőt is” – olvasható a szakszövetség honlapján.
A román küldöttség két éremmel zárta a franciaországi tornát, Toró mellett a lányoknál Bianca Toma az U11-es korosztályban szerzett bronzérmet.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!