Toró Dávid ezüsttel gazdagodott

A montenegrói ifjúsági világkupa után a versenysorozat szarajevói állomásáról is hoztak érmet a román ifjúsági asztalitenisz-válogatott játékosai. A székelyudvarhelyi Toró Dávid ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Toró Dávid ezüsttel gazdagodott
Madar és Toró. Éremfelelősök Fotó: FRTM

A román ifjúsági asztalitenisz-válogatott a múlt héten öt éremmel zárta a montenegrói Podgoricán rendezett U13-as és U15-ös korosztály számára rendezett ifjúsági világkupát, a Székelyudvarhelyi ISK játékosa, Toró Dávid az U13-asok között egyéniben szerzett ezüstöt, az U15-ösöknél egyéniben bronzzal, vegyes párosban Maya Madarral pedig ezüstéremmel zárta a megmérettetést. Csapattársa egyéniben egy arany (U13) és egy bronzéremmel (U15) gazdagította a válogatott gyűjteményét.
Pihenésre nem sok idő maradt, vasárnap a világkupa újabb állomásán, Bosznia-Hercegovina fővárosában folytatták a küzdelmeket György István edző irányításával.
A szarajevói torna szintén az U13-asok versenyével kezdődött, Toró Dávid ezúttal is döntőig menetelt a korosztályában, és végül ezüsttel zárta a versenyt, akárcsak a lányoknál Maya Madar. A nagyobbaknál az udvarhelyi tehetség egy kisebb sérülés miatt nem jutott ki a csoportjából.

- Kemény időszakon vagyunk túl, a nagy terhelés miatt Dávid kisebb húzódással bajlódott, de maximálisan elégedett vagyok a teljesítményével

– értékelt György István edző. Megjegyezte, hogy míg az év elején fölöttébb örültek az ausztriai bronzéremnek, azóta az ifjúsági világkupa-sorozatban Toró dominálja korosztályát (U13), még ha nem is nyeri meg mindegyiket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Most már a nagyobb korosztályban is el-elcsípünk érmeket, fontos pontokat gyűjtünk a nemzetközi ranglistához

– mondta György. A jövőt illetően hozzátette, hogy tanítványára két hét pihenő vár, októberben a csehországi, no­vemberben a magyarországi és olaszországi ifjúsági világkupán szerezhet újabb érmeket.
Ezt követően a Székelyud­varhelyi ISK-SZAK felnőttcsa­pata Lengyelországban ját­szik BL-meccset, amely­re megy Toró Dávid is.

– A játéka alapján Dávid pár éven belül már ott kellene legyen a felnőttek között, nem árt, ha már most elkezdi az ismerkedést ezzel a világgal

– összegzett György István.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!