Hirdetés

Tíz érem a Magyar Kupán

Az Erdélyi Godako Ökölví­vó Sportklub ökölvívói a Fel­csút SK csapatában ver­senyezve vettek részt az után­pót­lás Magyar Kupán. A gyer­gyó­szentmiklósi sportolók közül tízen tértek haza éremmel a magyarországi megmérettetésről. A csíki ökölvívók Ma­ros­vá­sár­he­lyen léptek ringbe, de Ba­ró­ton is küzdöttek a csíki és gyer­gyói sportolók.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Tíz érem a Magyar Kupán
3 arany, 2 ezüst, 5 bronz. Éremhalmozó gyergyóiak Fotó: Godako

Tizenegy gyer­gyó­szent­mik­ló­si sportoló vett részt a hétvégén tartott ökölvívó utánpótlás Magyar Kupa küzdelmein, közülük tízen éremmel tértek haza. A csapatok közötti versenyben az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK közös gárdája az előkelő negyedik helyen zárt a 72 résztvevőből. 
Magyar Kupa-győztes lett Tallósi Tímea (serdülő, 48 kg), Tallósi Vanessza (junior, 60 kg) és Búzás Róbert (junior, 60 kg), a dobogó második fokára állhatott fel Srof Kevin (serdülő, 42 kg) és Bakos Brigitta (serdülő, 44 kg). Öt gyergyói ökölvívó az elődöntőben búcsúzva lett bronzérmes – Szőcs Karád (U12, 28 kg), Szabó Zalán (U12, 40 kg), Csiki Máté (serdülő, 48 kg), Nagy Adorján (serdülő, 50 kg), Bogyor Dávid (junior, 66 kg), míg Fazakas István (junior, 57 kg) az ötödik helyen zárt. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatát Huszár Árpád, Huszár Dávid és Máthé István készítette fel és kísérte el a magyarországi viadalra.


Hirdetés


Március utolsó napjaiban tartottak Baróton nagyszabású ökölvívó- és kickbox-gálát, amelyen az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, a VSK Csík­sze­re­da, a Bene Regaz SE, a Márkos Béla Fight Academy (MBFA) mellett sepsiszentgyörgyi, kovásznai, marosvásárhelyi és a magyarországi Halászteleki és Fehérvári SE csapatainak sportolói léptek ringbe. 
Az MBFA részéről Aniței Mihai Szilárd, Ferencz Tamás, Cismas Robert, Vitos Ábel, Gábor Szilárd, Balog Áron, David Florin, Ambrus Zsolt, Kovács Zsolt, Balla Dávid, György Lilla, Rusnac Izabella, Hegyi Noémi, Ferencz Noémi, Balog Nóra lépett ringbe, a Márkos Béla és Fazakas Hajni által edzett gárda tagjai győztesen zárták a tornát.
A VSK Csíkszereda gárdájából Gábor Kristóf (54 kg, U14), Szőcs Bence (51 kg, U18), Gábor Márk (60 kg, U18) és Bartók Zsolt (71 kg, U22), míg a Bene Regaz SE csapatából Tanco Ștefan (32 kg, U12), Antal Gyöngyvér (42 kg, U14), Tanco Andrei (54 kg, U14) és Tankó Máté (66 kg, U16) arany-, míg Boboc Teodor (57 kg, U16) ezüstéremmel tért haza. A hétvégén már Marosvásárhelyen, a Ghiurcă Petru Emlékversenyen bizonyítottak a csíkiak, a Bene Regaz SE-től Tanco Andrei (54 kg, U14) és Olti Erik (60 kg, U14) aranyérmes lett, akárcsak a VSK Csíkszereda sportolója, Gábor Kristóf (54kg, U14), míg Gábor Márk (60 kg, U18) a második helyen zárt. Mindkét csapat sportolóit Todor Loránd edző készítette fel a versenyre.
Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatából Csiki Róbert, Mailát András, Búzás Róbert, Sinka Botond, Tallósi Tímea, Szőcs Karád, Bogyor Dávid és Csiki Máté is győztesként zárt Baróton, a csapatból a gyimesi Csillag Szabolcs és Tankó Olivér számára ez a viadal volt az első megmérettetésük sportolóként.
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!