Öt csíki bajnoki cím

Kiválóan szerepeltek a VSK Csíkszereda sportolói a Nagybányán és Kap­nikbányán tartott tájfutó országos bajnokságon. A csíki tájfutók öt bajnoki címmel tértek haza a megmérettetésről.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Öt csíki bajnoki cím
Ráduly Annamária (a dobogón, 1. hely) megvédte címét Fotó: VSK Csíkszereda

Nagybánya és Kap­nikbánya adott otthont az elmúlt hét végén a tájfutók országos bajnokságának, amelyen a VSK Csíkszereda sportolói kiválóan szerepeltek. Különösen a veterán korosztályok teljesítettek jól a csíkiak közül, Ráduly Annamária és Ráduly Róbert Kálmán két, míg Szalay Zoltán egy bajnoki győzelmet ünnepelhetett. A VSK Csíkszereda ifjúsági és gyereksportolói is jól szerepeltek.
Az első három nap versenyeit Kapnikbánya közelében tartották. Az első nap a váltakozóan futható, erdő- és legelőrészekből álló terepen, különösen Ráduly Annamária a hazai mezőny mellett a rajthoz álló bolgár, ukrán és portugál versenyzőt is megelőzve lett a női 35 éves korosztály 2024-es évi középtávú bajnoka. Bár az ukrán Palahnyuk Olekszandr (KSO Midiz) jobb időt futott nála, Ráduly Róbert Kálmán (55 évesek) második helye román bajnoki címet ért. A csíki sportolók közül Ráduly Regina (12 évesek), Gălățeanu Andrei (20 évesek) a negyedik, Antal Rozália (45 évesek) és Szalay Zoltán (60 évesek) a negyedik helyen zárt, Gălățeanu Adela (női elit) az ötödik, Ráduly Zsuzsanna (14 évesek) és Gălățeanu Daria (női elit) a nyolcadik, Suciu Simion (férfi elit) pedig a 13. helyen zárt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Pénteken a hosszú táv nehezen futható terepe alaposan megrostálta a mezőnyt: a férfi elit kategóriában az indulók egyharmada nem fejezte be a pályát. A VSK sportolói közül Szalay Zoltán a 60 évesek korosztályában első helyen végzett. Akárcsak Ráduly Annamária, aki remek formáját kamatoztatva, tekintélyt parancsoló különbséggel utasította maga mögé a női 35 évesek mezőnyét, Ráduly Róbert Kálmán ezüstérmes lett, Antal Rozália és Gălățeanu Andrei pedig bronzérmet szerzett. A VSK-sok közül Ráduly Regina az ötödik, Ráduly Zsuzsanna Mária és Gălățeanu Adela a nyolcadik helyen zárt.
Vasárnap a bajnokság zárófutamát, a rövid távú versenyt Nagybányán tartották, amelyen az ifjúsági és a veterán korosztályok – a kiírásnak megfelelően – páronként összevonásra kerültek, így az erdőben zajló versenyekhez képest a mezőny sokkal népesebb volt. Az 55 éves korosztályban Ráduly Róbert Kálmán nyert, míg Szalay Zoltán ezüstérmes lett. Ebben a versenyszámban a csíkiak közül még Ráduly Annamária fért fel a dobogóra, a női 35 éves korosztályban bajnoki bronzérmet szerzett, Antal Rozália az ötödik, Ráduly Zsuzsanna Mária a hatodik, Gălățeanu Daria a nyolcadik, Suciu Simion és Csúcs András (55 évesek) a 13., Gălățeanu Andrei a 16., míg Ráduly Regina a 21. helyen zárt.

– Bár az utánpótlás és különösen a veterán korosztályokban jól teljesítettünk, a váltó verseny miatt maradt bennem hiányérzet

– mondta közvetlenül a rövid táv befutója után, a műtétét követően lábadozó, és ezért csak a városi rövid távon rajthoz álló Csúcs András szakosztályvezető.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!