Hirdetés

Meglepetések a harmadik napon

A Caissa Sakkfesztivál harmadik játéknapján a főcsoportban született néhány meglepő eredmény. A Balogh János Emlékversenyen hárman állnak az élen holtversenyben.

Biró Sándor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Meglepetések a harmadik napon
A főcsoportban több meglepetés is született Fotó: Bíró Zoltán

A csíkszeredai Caissa 26. nemzetközi sakkversenyének főcsoportjában néhány meglepő eredmény született. Az éltáblán Dragoș-Nicolae Dumitrache nemzetközi mester nyert Barátosi Dániel nemzetközi mester ellen, Mészáros András nemzetközi mester döntetlent játszott Marius Manolache nagymesterrel (Polgár Judit első edzőjének két gyalogelőnyös nyerési esélye volt), Mihnea-George Coman mesterjelölt is lecsípett fél pontot George-Gabriel Grigore nagymestertől. A nemzetközi mesterek csatájában Vajda nyert Berechet ellen, Ardeleanu döntetlent játszott Dobreval. A székelyudvarhelyi Nagy-Elek Tamás a Costescu elleni győzelemmel kezd felzárkózni az élmezőnyhöz. A főcsoportban Dumitrache 3 ponttal áll az élen a 2,5 pontos Nevednichy és Vajda előtt. Az üldöző bolyban tíz sakkozónak van 2 pontja.
A B csoportban a Caissa SK-t képviselő kománfalvi orvos, Gheorghe Andrei legyőzte Lucian Jugaru galaci edzőt, David Donici-Maier nyert Iulia-Alexandra Vajda ellen, Panaite is ugyanezt tette Bartha András elleni partijában. A 11 éves csíkszeredai Blága Máté, a tavalyi Balogh János Emlékverseny győztese, idén is az U12-es csoportban játszhatott volna, de ő a küzdelmet választotta és legyőzte az 516 ponttal erősebb Iuri Tatarciucot, a székelyudvarhelyi Pálfi Tamás is nyert Vodă ellen.
A X. Balogh János Emlékversenyen hármas holtversenyben Szász Aida (Marosvásárhelyi ISK), Robert Ioan Ivan (Minerva Brăila) és George-Ciprian Cernencu (CSM Galac) áll az élen 3 ponttal.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!