Hirdetés

Kóka Krisztián két korosztály bajnoka

Kolozsvár adott otthont az U14-es és U16-os csel­gán­cso­zók földharc országos baj­nok­sá­gá­nak. A csí­ki sport­o­lók hat egyéni és egy csa­pa­té­remmel tértek haza.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kóka Krisztián két korosztály bajnoka
Földharcban remekeltek a csíki cselgáncsozók Fotó: Koka's

Kolozsváron tartották az elmúlt hétvégén a cselgáncsozók földharc (Ne Waza) országos bajnokságát az U14-es és U16-os korosztályú sportolók számára. A versenyen az ISK Csíkszereda és annak csík­szent­do­mo­kosi alegysége, a VSK Csíkszereda, a Hargita Judo Club (HJC) és a Koka’s SK cselgáncsozói vettek részt, akik összesen hat egyéni és egy csapatéremmel tértek haza.
Az U14-es korosztályban a HJC-Koka’s sportolója, Benczédi Tamás a 46 kilo­gram­mos súlycsoportban országos bajnok lett, az ISK Csík­sze­re­da cselgáncsozója, Balogh Péter az 55 kilogrammosok között nem talált legyőzőre. Érdekesség, hogy a két bajnok ugyanabban az osztályban jár a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Második helyen zárt a 44 kilogrammosok között András Lola (HJC/Koka’s), míg a 38 kilogrammosok között versenyző Kedves Ármin (ISK Csíkszentdomokos) a harmadik lett. 
Bravúrt hajtott végre Kóka Krisztián: a VSK Csíkszereda és a Koka’s kettős leigazolt sportolója két hete az U15-ös korosztályban lett országos bajnok, a hétvégén pedig U16-ban a 46 kilogrammos súlycsoportban is első lett. – Nagyon büszkék vagyunk a sportolónk teljesítményére, hiszen ő igazából még U15-ös korosztályú. De mivel a cselgáncsban megengedett, hogy a saját korcsoportja mellett az eggyel nagyobb korosztályban is versenyezzen, így Krisztián a nagyobbak között is elindult, és remek teljesítménnyel az élen zárt – nyilatkozta lapunknak Sinka Szabolcs, a Koka’s edzője. Hozzátette, a Koka’s csapata tengerparti edzőtáborozáson vett részt az országos bajnokságokat megelőzően, amelyet Hargita Megye Tanácsa támogatott Az U16-os korosztály 81 kilogrammos súlycsoportjában az ISK Csíkszereda sportolója a harmadik helyen zárt.
Csapatban is ügyesek voltak a csíkiak, hiszen az U14-es korosztályban a Koka’s és a Hargita Judo Club közös csapata az éremtáblázaton a harmadik lett, míg az ISK Csíkszereda a negyedik helyen zárt, az U16-osok között a VSk Csíkszereda és a Koka’s közös gárdája negyedikként fejezte be a viadalt. 
A VSK, a Koka’s és a HJC sportolóit Sinka Szabolcs, Papp Róbert Flórián és Bardócz Richárd, az ISK Csíkszereda cselgáncsozóit Dánél Albert és Pantea Cornel, míg az ISK csík­szent­do­mokosi csoportjának dzsúdókáit Szőcs László készítette fel és kísérte el a versenyre.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!