Hirdetés

Két érem Győrből, ötödik hely Leibnitzből

HN-információ

Két cselgáncs Európa-kupa-viadalt rendeztek a hétvégén, amelyen a csíki sportolók is érdekeltek voltak. Győrben az U15-ös korosztály, míg az ausztriai Leibnitzben az U21-es korosztály számára rendeztek tornát. Előbbi helyszínen egy arany- és egy bronzérem volt a jutalom, míg az utóbbi helyen egy ötödik hely volt a legjobb.

[caption id="attachment_2800" align="aligncenter" width="960"]Dániel Albert edző és a két érmes sportoló, Antal meg Radvánszky Dániel Albert edző és a két érmes sportoló, Antal meg Radvánszky[/caption]

Darvas Attila darvas.attila@hargitanepe.ro Eseménydús hétvégén vannak túl a csíki cselgáncsozók. Amint azt tegnapi lapszámunkban megírtuk, az U14-es korosztály számára országos bajnoki döntőt rendeztek, ahol Kosza Hanna egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett. A hétvégén továbbá Győrben és az ausztriai Leibnitzben rendeztek Európa-kupát. Győrben az U15-ös korosztály számára, ahol öt csíki sportoló ért el helyezést. Antal Botond súlycsoportjában (50 kg, ISK Csíkszereda) az első helyen zárt, míg Radvánszky Szilárd (55 kg, ISK Csíkszereda) bronzéremmel vigasztalódhatott. Radvánszky Ádám (7. hely, 50 kg, ISK Csíkszereda), Imets Dorottya (5. hely, 44 kg, ISK-Szenttamás), illetve Mákszem Boglárka (5. hely, 52 kg, ISK-Szenttamás) helyezésig jutott. A sportolókat Dánél Szabolcs, Pantea Cornel, illetve Dániel Albert készítette fel. Utóbbi edző kísérte el Győrbe a cselgáncsozókat. Liebnitzben az U21-es korosztály volt érdekelt. Itt három csíkszeredai állt tatamira. Bardócz Richárd (66 kg) óriási küzdelemben az első mérkőzésén vereséget szenvedett a brazil Hiago Pirolótól. Koncz Botond (90 kg) első meccsét sikeresen vette és simán nyert a török Efemgil Ahmet Oguzhan ellen, ám a második mérkőzésén vereséget szenvedett a japán Konishita Tomokitól. Mivel a japán a következő körben kikapott a végső győztes orosz Igolnikov Mikhailtól, Koncz nem indulhatott a vigaszágon. A csíkiak közül legjobban Szőcs Elemérnek (73 kg) jött ki a lépés. Mindhárom selejtezőmérkőzését – legyőzte a német Puechel Maricet, majd a magyar Török Rolandot és végül a német Boehme Pault – megnyerte és bejutott az elődöntőbe. Itt viszont kemény mérkőzésen vereséget szenvedett a szlovén Jan Kosaktól, majd a bronzmeccsen a francia N’Zingo Samueltől. Az osztrák versenyre a sportolókat Albu Botond kísérte el.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!