Hirdetés

Készülnek a versenyidényre

Egy hónap múlva rajtol a versenyszezon az ökölvívóknál, éppen ezért a sportágban érdekelt klubok minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy a bokszolóknak a lehető legtöbb felkészülési meccset biztosítsanak. A hétvégén erre Marosszentkirályon volt lehetőség, a tornán indultak csíki sportolók is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Készülnek a versenyidényre
Antal Gyöngyvér és Sánta Júlia edzőjükkel a Marosszentkirály Kupán Fotó: Bene Regaz SE

Pénteken második alkalommal tartották meg a Maros­szent­király-kupa küzdelmeit, a viadalon két csíkszeredai klub sportolói is ringbe szálltak. A VSK Csíkszereda és a Bene Regaz ökölvívói mellett a VSK Zilah, a VSK és az U Kolozsvár, a Boksz Club Gyalu, a Speranța Zsuk, a Stejarul Dános, a Szászrégeni Bad Boy, valamint a Marosvásárhelyi Ring Boksz sportolói küzdöttek az egynapos viadalon.
Todor Loránd, a VSK Csíkszereda és a Bene Regaz SE edzője lapunknak azt mondta, a versenyszezonra készülő csapatuk számára remek lehetőség volt a Marosszentkirály-kupa. 

– Hat arany- és egy ezüstéremmel tértünk haza, a hét tanítványom teljesítményével elégedett vagyok. Az utazó csapat viszont nagyobb volt, hiszen az előzetes nevezések alapján úgy láttuk, több sportolómnak lesz ellenfele, ám a helyszínen kiderült, szűkös kerettel érkezett több gárda is. Így voltak olyan sportolóim, akik egyáltalán nem léptek ringbe, ugyanakkor néhányan nagyobb korosztályban és más súlycsoportban küzdöttek ellenfeleikkel

– nyilatkozta lapunknak a csíkszeredai edző.

Az ökölvívók számára egy hónap múlva kezdődik a versenyszezon, elsőként március 6–11. között az U18-as korosztály számára tartják a Románia-kupa küzdelmeit, amelynek helyszínét egyelőre nem közölte a szakszövetség. Az év első felében, pontosabban július elejéig a kupaküzdelmeket rendezi korosztályonként a szakszövetség – minden hónapra jut egy viadal –, a bajnoki küzdelmeket pedig augusztus elejétől tartják.
Az U18-as kupaküzdelemre készülve a VSK Csíkszereda és a Bene Regaz SE sportolói március első napján Marosvásárhelyen a Márciuska-kupán vesznek részt.

– A Románia-kupára készülünk, a marosvásárhelyi verseny gyakorlatilag az utolsó felmérő lesz sportolóim számára, éppen ezért a lehető legtöbb U18-as korosztályú sportolóval szeretnénk részt venni a március eleji versenyen – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!