Hirdetés

Érmekre hajt az SZKC

HN-információ

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatánál az újonnan érkezetteket. Vlad Caba megfogalmazta a célokat is. A román bajnokságban ezúttal dobogón szeretnének zárni, és a Challenge-kupában újonnan bekerülnének a fináléba.

[caption id="attachment_6524" align="aligncenter" width="620"]Sokat várnak az új szezontól Fotó: Lőrincz Csaba Sokat várnak az új szezontól Fotó: Lőrincz Csaba[/caption]

[dropcap]J[/dropcap]úlius 15-ig tartott a vakáció a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata számára, a keret tagjai összegyűltek, először találkoztak a régi játékosok az újakkal. Az összejövetelről ketten hiányoztak, Vladimer Rusia családi okok miatt, illetve Szász András, aki jelenleg Brazíliában tartózkodik a román ifjúsági válogatottal, a hamarosan kezdődő világbajnokságon. Sajtótájékoztató keretében vázolták az elképzeléseket, illetve bemutatták az újonnan érkezetteket.

Az edző, Vlad Caba kiemelte, munkás év vár az együttesre, de ez így is van rendjén, magasra van téve a mérce. „Megpróbáljuk azokat az eredményeket elérni, amelyek eddig is jellemezték a klubot. Most az újonnan érkezetteket mutatjuk be, de az is fontos, hogy kik maradtak, az alapjátékosaink itt vannak. Hat távozó, öt érkező van, ezzel nagyrészt véglegesnek mondható a keretünk. A bajnokságban a dobogón szeretnénk zárni, a Challenge-kupában döntőt játszanánk, a harmadik színtéren, a Román Kupában is minél több meccset nyernénk – bár még nem tudjuk ennek a versenykiírását. Látható, hogy a cél ugyanaz, mint ahogy eddig is volt, egy olyan klub vagyunk, amelyik évről évre előrébb haladt, elért egy olyan szintre, amikor már az ilyen minőségű kézilabdázókkal is meg tud egyezni, ők pedig szívesen írnak alá”.
Az újonnan érkezettek közül először Milan Szajin szólalt meg, a szerb balátlövő legutóbb Katarban játszott: „Örülök, hogy lezárult egy korszak számomra, visszajöhettem Európába. Amikor felkeresett a klub, akkor rögtön utánanéztem, láttam, itt azt várják el, hogy minél előrébb végezz, ez pedig sokat vet a latban. Csak jót hallottam Udvarhelyről, az edzőről. Minden adott, hogy topjátékos váljon belőlem itt”. Következett honfitársa, Mitar Markez, aki mind jobbszélső, mind jobbátlövő poszton is bevethető. Számára már nem volt teljesen ismeretlen a helyszín. A kapus, Petar Jokanovics egy nap gondolkodási időt sem kért, hogy aláírjon. A macedón Goce Ojleszki is elégedetten nyilatkozott. „Boldog vagyok, hogy az SZKC keretének a tagja lettem. Nagyok itt az elvárások, ez pedig engem arra ösztönöz, hogy sokat dolgozzam. Ez volt a döntő szempont, amikor elköteleztem magam. Tudom, nem lesz könnyű, mert több új játékos érkezett, remélem, hogy hamar beilleszkedünk, mindannyian azt akarjuk, hogy jó kézilabdát játsszunk” – mondta a balszélsző.
A fiúk már tegnap délután elkezdték az edzéseket, ezen a héten még nem kapnak nagy terhelést. Hétfőn érkezik Edouard Carnet, a francia erőnléti tréner, aki már napi két foglalkozást tart a kézilabdázóknak.

[box type="shadow" ]Megbüntették az SZKC-t 2500 eurós büntetést kell fizessen a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdaklub a Challenge-kupa hazai rendezésű fináléja után az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF). Két pontban nem felelt meg az udvarhelyi sportcsarnok az előírtakhoz képest. „A Challenge-kupa döntőjének visszavágóját követően az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jelezte, hogy a szerb EHF-delegátus, Bozidar Djurkovics jelentését követően eljárást indít a Székelyudvarhelyi KC ellen, mely szerint nem tett eleget a versenykiírásban lévő rendezői kötelezettségeknek. A klubnak eljuttatott levélben azt emelték ki, hogy az európai szakszövetség szabályzata alapján a finálét olyan játéktéren kellett volna megrendezni, amelyiken csak a kézilabdázáshoz szükséges vonalazás szerepel, valamint a megfigyelő nehezményezte azt is, hogy a zsűriasztal és a pálya között nincs meg az előírt biztonsági zóna. A szakszövetség fegyelmi bizottsága kivizsgálta az esetet, a hivatalos átirat alapján az SZKC-nak összesen 2500 euró bírságot kell befizetnie az európai szövetség kasszájába, kétezret az első, ötszázat a második pontért” – áll a hivatalos honlapon. A SZKC hivatalos honlapján továbbá megjegyzik, hogy a Chal­lenge-kupa-döntő visszavágója előtt a klub összesen 3000 eurót fizetett az EHF-nek, hogy használhassa a reklámfelületet a sportlétesítményben. A Székelyudvarhelyi KC elért egy olyan szintet, amelyet a városi sportcsarnok képtelen követni, ezért pedig a csapat szenved. Amennyiben a soron következő szezonban újból a fináléig menetelnek, meglehet, hogy más helyszínt kell keresnie a csapatnak.[/box]

HN-információ





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!