Hirdetés

Érmekért mennek Brăilára

Brăila ad otthont május 13–19. között az U18-as és U22-es ökölvívók Román Kupa-küzdelmeinek, amelyen a VSK Csíkszereda három sportolója is ringbe lép. A csí­ki ökölvívók a felkészülés jegyében két tornán is részt vettek. Mindhármuktól érmet vár edzőjük.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Érmekért mennek Brăilára
Csíkiak a Sparring Kupán. Országos viadalok következnek Fotó: Beneregaz

Május 13–19. között Brăila ad otthont az U18-as és U22-es korosztályú ökölvívók Román Kupa-küzdelmeinek, amelyen három csíkszeredai sportoló is ringbe lép. Todor Loránd, a VSK Csíkszereda edzője lapunknak azt nyilatkozta, habár kemény küzdelmekre számít, mindhárom tanítványa éremesélyes.

– Szőcs Bence tavaly megnyerte a Román Kupát súlycsoportjában, az U16-os korcsoportban. Idén viszont korosztályt vált, ennek ellenére úgy érzem, a dobogós hely reális elvárás tőle

– nyilatkozta lapunknak Todor Loránd. Szőcs a 48 kilogrammos súlycsoportban versenyzik majd, míg a szintén U18-as korosztályú Gábor Márk a 60 kilogrammosok között küzd majd meg az érmekért. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Márk és Bence mellett az U22-es korosztály 71 kilogrammos súlycsoportjában Bartók Zsolt lép majd ringbe, vele együtt lesz teljes a VSK Csíkszereda csapata, és őt is az éremesélyesek között tartjuk számon. Hogy a három sportoló közül ki szerez majd aranyat, az még kérdés, de én azt szeretném, ha mindhárman kupagyőztesként térnének haza a Duna-parti városból

– tette hozzá Todor Loránd.
A Román Kupa az év egyik legfontosabb versenye az ökölvívók számára, hiszen az érmesek jó eséllyel válogatott tagok is lehetnek, ahogyan történt ez tavaly Szőcs Bencével, a csíki sportoló pedig több nemzetközi versenyen is indult Románia színeiben. A felkészülés jegyében áprilisban a Bene Regaz SE csíkszeredai termében rendezett egy viadalt, a Sparring Cup versenyen Hargita, Bákó, Brassó, Kovászna, Maros és Neamț megyéből kilenc csapat érkezett és összesen negyven ökölvívó lépett ringbe. Mivel Szőcs Bence súlycsoportjában nem volt más ökölvívó, a VSK sportolója így csak egy bemutató mérkőzésen küzdhetett, viszont csapattársai közül Gábor Kristóf, Gábor Márk és Hella Dávid is győztesként hagyta el a küzdőteret. A Bene Regaz SE sportolói közül Tanco Ștefan és Tankó Máté győzött, míg Boboc Teodor pontozás után vereséget szenvedett.
Az elmúlt hónap utolsó hétvégéjén a Déda Kupán küzdött Gábor Kristóf és Gábor Márk, mindketten sikerrel tértek haza a Maros megyei versenyről.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!