Hirdetés

Csúcsteljesítmény az Eb-bronz

A vegyes csapattal szerzett bronzéremmel zárta a Bukarestben rendezett korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságot a székelyudvarhelyi Toró Dávid. Az udvarhelyi ifi sokat tett csapat sikeréért.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csúcsteljesítmény az Eb-bronz
Fotó: ETTU

Bár a Bukarestben rendezett U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság egyéni és páros küzdelmei vasárnap zárultak, Toró Dávid számára már szombaton lezárult a kontinenstorna, az udvarhelyi ifjú tehetség egyéniben a legjobb 16 között esett ki, vegyes párosban, Maya Madarral az oldalán pedig a legjobb 32 között állították meg.
Ennek ellenére György István szövetségi kapitánynak mégsem lehet oka az elégedetlenségre, mert ifjú tanítványa igencsak kivette a részét a vegyes csapatversenyben szerzett Eb-bronzéremből. A Maya Madar, Kariss Șerban, Nadalia Ionașcu, Alexandru Pop, Andrei Bădescu és Toró Dávid felállású romániai keret öt válogatottat győzött le, mielőtt az elődöntőben 2–0-s vezetés után 3–2-re maradt alul a spanyolokkal szemben. Ilyen küzdelem után nehéz örülni a bronzéremnek, de ez akkor sem homályosítja el a fiatal tehetségek kiemelkedő teljesítményét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A székelyudvarhelyi György István és Andreea Zanfir szövetségi kapitányok tanítványai minden ellenféllel öt mérkőzést játszottak, Toró Dávid pedig minden párharcban kétszer állt asztalhoz, egyéniben, illetve vegyes párosban Maya Madarral.
Ráadásul az udvarhelyi fiatalnak nem egy alkalommal döntő mérkőzésen kellett helytállnia, rajta állt vagy bukott minden, így nemcsak fizikailag, de pszichikailag is óriási teher volt Torón. De György István tanítványa állta a sarat, és ez bronzot jelentett a csapatnak. Nem vitás ugyanakkor, hogy a csapatverseny rengeteg kivett az udvarhelyi fiatalból, ami érthető módon meglátszott a későbbi teljesítményén. De ettől egy kontinenstornán szerzett érem így is minden elismerést megérdemel.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!