Hirdetés

Címvédésért teqballozik Györgydeák

Rekordszámú játékos és ország részvételével indul mától a bangkoki teqball-világbajnokság.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Címvédésért teqballozik Györgydeák
Györgydeák Apor vb-címvédésért száll harcba Fotó: Teqball Romania

Hatodik alkalommal rendezik meg Thaiföld fővárosában a teqball-világbajnokságot, a tornán Ausztrália és Óceánia kivételével minden kontinens képviselteti magát. Az eseményen 211 játékos és 61 ország indul, s a várható mérkőzésszámok is rekordot döntenek 404 meccsel. A legnagyobb delegációval, 8 teqballossal  Németország képviselteti magát, Brazília és Magyarország 7-7 játékossal követi őt a sorban. Romániát öt székelyföldi sportoló képviseli, ebből hármat a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team ad a kerethez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A marosvásárhelyi kva­lifi­kációs torna döntőjében az Ilyés Szabolcs/Györgydeák Apor férfi páros vereséget szenvedett  a Marosvásárhelyi Transilvania kettősétől, Kristály Hunortól és Szilágyi Arnoldtól. Ezt követően még nagyobb meglepetésre a Román Teqball Szövetség törölte a világbajnoki selejtező második fordulóját, és utóbbiakat nevezte a vébére. Tiltakozások, óvások következtek, végül a nemzetközi szakszövetség nyomására lejátszották a második fordulót, amit ezúttal az Ilyés-Györgydeák duó simán megnyert, csakhogy ezt követően a román szövetség új kvalifikációs pontrendszerrel állt elő, Ilyés Szabolcs pedig lemaradt a tornáról.
Így a férfi párosban Ilyés Szabolcs helyett a marosvásárhelyi Szilágyi Arnolddal együtt indul a vb-n az egyéniben címvédő Györgydeák Apor, női párosban a Góbék Teqball Team két játékosa, Miklós Tünde és Lakatos Kriszta indulhat. Női egyéniben Barabási Kinga is harcba száll az érmekért, az Eb-aranyérmes marosvásárhelyi lány vegyespárosban Szilágyival áll asztalhoz.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!