Hirdetés

Brassóban kezdődik a Hargita Rali

HN-információ

 

 

Akárcsak az idei sportév, rendhagyó lesz a Hargita Rali is. Noha az eredeti kiírásban május első hétvégéjén kizárólag Hargita megyében tartották volna meg a versenyt, a koronavírus-járvány következtében e hónap közepén lesz a viadal, amely Brassóban kezdődik el és Székelyudvarhelyen ér véget. Az elmúlt évekhez képest sok a változás.


Az év elején kiadott versenynaptárhoz képest két és fél hónappal később, az eredetileg tervezetthez képest másképp, de idén is lesz Hargita Rali. A koronavírus-járvány miatt a hazai szakszövetség teljesen átszabta a versenynaptárat, így a szervező Maxx Racing is lépett egy merészet a Hargita Rali kapcsán: bevonta a barcasági szervezőket, így az első nap Brassó, a második nap pedig Székelyudvarhely lesz a viadal főhadiszállása. De nem ez az egyetlen változás az elmúlt évekhez képest. Ferencz Csaba, a székelyudvarhelyi Maxx Racing elnöke lapunknak korábban azt nyilatkozta, mivel a Brassó Rali kikerült a májusban közzétett versenynaptár-tervezetből és a hargitai versenyszervező jó kapcsolatot ápol brassói kollégájával, így közösen döntöttek úgy, hogy idén két megyét ölel át a Hargita Rali. – Logisztikai szempontból ez nemcsak a résztvevőkre ró nehezebb terhet, hanem a szervezőkre is, de úgy érzem, ennek ellenére érdekes és jó lesz a verseny – mondta lapunknak Ferencz Csaba. Hozzátette, a verseny a Hargita Gyöngye Tess Rali powered by Total nevet viseli. – Annak ellenére, hogy Brassó és Hargita megyében zajlik majd a viadal, ragaszkodtunk a névadáshoz, így megmaradt az évek óta használt Hargita Gyöngye Rali név – tette hozzá a Maxx Racing elnöke.
A verseny első napja Brassó környékén zajlik. Az első szelektív a Brassó és Brassópojána közötti szakasz lesz, majd a Hidegpatak (Pârâul Rece) gyorsot teljesíti a mezőny. Egy átcsoportosítás után a Brassópojána–Barcarozsnyó szelektív következik, a napot egy újabb Hidegpatak szakasz zárja. 
Szombaton már Hargita megyében zajlik a viadal. – Léptünk egy merészet, így az elmúlt években megszokott útszakaszokat idén is kijelöltük, ám ezúttal fordított irányban teljesítik ezeket a pilóták. Azt hiszem, ez még izgalmasabbá teszi az idei Hargita Gyöngye Tess Ralit – nyilatkozta Ferencz Csaba. Szombaton tehát a Kalibáskőtől indul Lövéte felé a mezőny az első szakaszon, majd a Homoródkarácsonyfalva–Homoródszentpál, végül pedig a Homoródszentpál–Patakfalva szelektívek következnek.
A fent említett három szelektívet még egy alkalommal teljesíti a mezőny, végül pedig az utolsó szakasz – a power stage, amelyen pluszpontokat osztanak a legjobbaknak – ismét a Lövéte gyorsasági lesz.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!