Biztosan dobogós az ISK-SZAK

A Craiova elleni vasárnapi 3-1-es győzelemmel biztosan dobogós helyen végez a Szuperligában a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztalitenisz-csapata. A holnapi, Steaua elleni idényzárón kiderül a bajnoki érem színe is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Biztosan dobogós az ISK-SZAK
György Szilárdon nem lehetett fogást találni Fotó: ISK-SZAK

Igencsak fontos mérkőzés elébe nézett vasárnap délután a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapata, ugyanis a férfi asztalitenisz-Szuperliga utolsó előtti fordulójában le kellett győznie a vendég U Craiovát, hogy idén is dobogós helyezéssel zárja a bajnokságot. Az oltyán csapat számára már nem volt tétje az udvarhelyi összecsapásnak, de ez még nem jelentett garanciát a hazai sikerre, a győzelemért igenis meg kellett küzdeni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Sebastian Loso és György Szilárd is ennek megfelelően állt asztalhoz, magabiztos játékkal, szettveszteség nélkül múlták felül ellenfeleiket, Mihăiță Mănescut, illetve a télen igazolt fiatal tehetséget,  Robert Istratét. Bár Tamás Szabolcs a jó kezdés után csak egy szettet tudott hozni Bogdan Cristian ellen (1-3), a negyedik játszmában Loso és Istrate tért vissza az asztalhoz, és az udvarhelyiek svéd idegenlégiósa ezúttal is verhetetlen volt. Három játszmában múlta felül ellenfelét, megszerezve ezzel az udvarhelyi csapatgyőzelmet és vele együtt a bajnoki érmet.
Idén tehát két székelyföldi együttes, a Sepsi-SIC és az ISK-SZAK lesz ott a hazai Szuperliga bajnoki dobogóján, arra a kérdésre azonban, hogy ki milyen színű érmet kap, csak holnap kapunk választ.
Ahhoz, hogy megismételje tavalyi teljesítményét, és idén is ezüstérmet gyűjtsön be, az ISK-SZAK-nak nem kisebb bravúrt kell végrehajtania, mint a szerdai zárófordulóban, idegenben legyőznie a címvédő Steauát. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen.

Eredmény
Férfi asztalitenisz-Szuperliga, 13. forduló: Székelyudvarhelyi ISK-SZAK – U Craiova 3-1
Sebastian Loso – Mihăiță Mănescu 3-0 (11-4, 11-4, 11-7)
György Szilárd – Robert Istrate 3-0 (11-1, 12-10, 11-3)
Tamás Szabolcs – Bogdan Cristian 1-3 (11-5, 3-11, 9-11, 8-11)
Sebastian Loso – Robert Istrate 3-0 (11-5, 11-5, 13-11)



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!