Hirdetés

Az ifjúsági bowlingvébén bizonyított

Az U21-es korosztály számára kiírt bowling-világ-­baj­nokságon szerepelt július 7–18. között a csíksze­re­dai Balázs-Bécsi Máté. A mindössze 16 éves, Európa-bajnoki bronzérmes versenyző remekül teljesített Dél-Koreában.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az ifjúsági bowlingvébén bizonyított
Életre szóló élményeket szereztek a bowlingosok Fotó: Balázs-Bécsi Zsolt

Dél-koreában, Inc­son­ban zajlott az elmúlt napokban az ifjúsági bowling-világbajnokság. A 38 országot felvonultató mezőny tagja volt a csíkszeredai Balázs-Bécsi Máté is. A romániai csapatot két versenyző, Máté mellett Mihai Alin Dragnia képviselte, a küldöttség vezetője pedig a csíkszeredai Balázs-Bécsi Zsolt volt.
Az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló megállta helyét az idősebb versenyzők között (a világbajnokság U21-es korcsoportban zajlott, Máté pedig 16 éves – szerk. megj.). 
Az egyéni versenyben az előkelő huszonnegyedik hely sikeredett, ami nagyon szép eredménynek számít. A párosban a konstancai Mihai Alin Dragnia volt Máté csapattársa, akárcsak a diadallal zárult Európa-bajnokságon. A bravúr most nem jött össze, és mivel a teljes csapatot nem tudták kiküldeni, így több versenylehetőségük nem volt ezen a világbajnokságon. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az elsődleges célom az volt, hogy megismerjem a versenytársakat más kontinensekről is, ez teljesült. Arra nagyon büszke vagyok, hogy közöttük versenyezhettem és teljesíteni is tudtam. Élveztem a világbajnokság hangulatát, követtem a versenyeket nap, mint nap, megpróbálok minél többet tanulni abból, ami itt történik

– mondta Balázs-Bécsi Máté a Hargita Népe érdeklődésére.
Mint arról korábban beszámoltunk, a tavasszal Helsinkiben megrendezett Európa-bajnokságon egyéniben Balázs-Bécsi Máté bronzérmet szerzett, párosban pedig a konstancai Mihai Alin Dragniával Európa-bajnok lett.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!