Hirdetés

Negyedszer is bajnok

Negyedik országos bajnoki címét nyerte meg sorozatban a csíkszeredai Balázs-Bécsi Máté az ifjúsági, 18 éven aluli bowlingozók számára kiírt országos bajnokságon. A Márton Áron Főgimnázium tanulója a felnőtt országos döntőbe is bejutott.

Farkas Endre
Negyedszer is bajnok
Kitűnű évet zárt a csíkszeredai versenyző Fotó: Mandel Zoltán

A hazai ifjúsági bowling bajnoki sorozatban nagy­szerűen szerepelt Balázs-Bécsi Máté. A fiatal Európa-bajnoki bronz- és aranyéremmel is büszkélkedő sportoló a hétfordulós alapszakaszbeli teljesítményét Székelyudvarhelyen koronázta meg.

– A múlt hét végén sikerült megnyernem az ifjúsági bowlingbajnokság országos döntőjét. Ez sorozatban a negyedik, de úgy érzem, ez volt az eddigi egyik legnehezebb „küzdelem”. Nagyon erős volt a mezőny, nagyon magas pontszámokat dobtak az ellenfelek, én pedig nagy nyomást éreztem magamon, nagyon szerettem volna megtartani a címet

– mondta a Hargita Népe érdeklődésére Balázs-Bécsi Máté. Mint hozzátette, a nyomás nem tett jót az első napi szereplésének, de a második napra „felszívta magát”.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Tiszta fejjel mentem be a pályára, csak a kitűzött célra fókuszáltam, és ennek meg is lett az eredménye: az első öt körben is magas pontszámaim voltak, de utolsó körben sikerült megdobnom a maximális 300 pontot, utána pedig az elődöntőt és a döntőt is sikerült két játék után bezárnom, a három játékból kettőt kell ilyenkor megnyerni

– osztotta meg a sportoló.
Balázs-Bécsi Máté azt is elárulta, hogy ebben az évben még több fontos versenyre készül, többek között a felnőtt országos döntőre, ahová szintén kvalifikálta magát az egész évben, különböző helyszíneken megrendezett hét forduló alatt.

Negyedszer is bajnok

– Még két nemzetközi nyílt versenyen is részt veszek, az egyik a belgiumi Antwerpenben az ifjúságiaknak rendezett torna a jövő hét végén, a másik az utána levő héten Bukarestben megrendezésre kerülő IBIBO felnőttverseny, amire eddig 175 versenyző nevezett be a nemzetközi mezőnyből. Nagyon nehéz és fárasztó év volt ez nekem a bowling szempontjából, de úgy érzem, sikeres is, minden percét élveztem, és már türelmetlenül készülök az áprilisi, törökországi (Samsun) Európa-bajnokságra.


Az ifjúsági (U18) bowling-bajnokság dobogósai: 1. Balázs-Bécsi Máté (Csíkszeredai Bowling SK), 2. Adrian Bălos (Bukarest), 3. Somorai Kristóf (Székelyudvarhelyi Septimia SK), 4. Radu Tufan (Brassó).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!