A Duna-parti városból igazolt Székelyudvarhelyre az FK új trénere

Időre van szüksége az FK Székelyudvarhely új vezetőedzőjének, Florin Ignatnak, hogy ütőképes  csapatot kovácsoljon össze. A címvédő Galaci United korábbi edzője jól tudja, hogy nehéz a feladat, de egy serleget azért nagyon szeretne elnyerni.

Szász Csaba

Sikeresen mutatkozott be a szakember a Fut­sal Klub Székelyudvarhely kispadján, az udvarhelyi csapat itthon tartotta a hétvégén Udvarhelyen megrendezett négycsapatos felkészülési torna, a IV. FK-kupa serlegét. Florin Ignat jól érzi magát Székelyudvarhelyen, elismerően nyilatkozott a csapat rendelkezésére álló felkészülési és edzési körülményekről, továbbá méltatta a székelyudvarhelyi teremlabdarúgás nemcsak években, de sikerekben is gazdag múltját, dicsérte a klubnak az utánpótlás-nevelésben is kifejtett munkáját.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnoki idény végén, már visszafogottabban nyilatkozott az új vezetőedző. „A döntővel!” - hangzik félig viccesen, félig komolyan a stáb részéről, de Ignat nem erősít erre rá.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

- Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy ütőképes csapattá kovácsolódjunk össze. Elég sok változás volt a keretben, idő kell, hogy jobban megismerjem a játékosokat, és ők is engem. Jó lenne minél feljebb menni és legalább egy serleget elnyerni – nyilatkozta Florin Ignat. Hozzátette, nagyon jól tudja, hogy Székelyudvarhelyen igencsak népszerű a teremlabdarúgás, sokan látogatnak ki a mérkőzésre, de az is tudja, hogy szurkolók nem érik be a kevéssel. A hétvégi felkészülési torna megszervezését Hargita Megye Tanácsa 15 700 lejjel támogatta, az elnyert pénzösszeget teremdíjra, a kupákra, orvosi felügyelet biztosítására és a részt vevő csapatok elszállásolására költötték.

Kovács Lajos csapatvezető elmondta, hogy a FK Székelyudvarhelynek további három sikeres pályázata van a megyei önkormányzatnál, amely 11 900 lejjel támogatja egy ifjúsági felkészülési torna megszervezését, de segíti a bajnokságokban való részvételt is, 25 000 lejjel az ifjúsági, 30 000 lejjel pedig a felnőttcsapatot.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!