Kerékpározni hívnak

Hivatásos sportolókat, családokat, és idén újdonságként már futóbiciklis apróságokat is várnak a Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyre. A szervezők és a több mint nyolcvan önkéntes már a pályák előkészítésén dolgozik; a verseny népszerűsége idén sem csökkent, eddig kétszázan neveztek a július 9-én zajló eseményre.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kerékpározni hívnak
Kétszázan tekernek. Élmény kicsiknek, nagyoknak Fotó: Güdüc MTB

Idén először a legkisebbeket is várják a versenypályára a közigazgatásilag Gyer­gyó­szárhegyhez tartozó Güdücön: másfél éves kortól futóbiciklis kisgyermekeket várnak a 200 méteres távra, amely természetesen nem versenyjellegű, minden résztvevő díjazott is lesz, és kisorsolunk majd egy futóbiciklit – beszélt az idei verseny egyik legfontosabb újdonságáról Keresztes-Vakaria Edit szervező, a Güdüc MTB Sportegyesület egyik működtetője. 
A versenytávok különböző nehézségűek: a 6 kilométeresre 6-14 év közöttieket és családokat várnak, a 30 és 50 kilométeres távok közepes, illetve nehéz besorolásúak. A Güdüc MTB-n a profik és amatőrök számára külön kategóriákat indítanak, de a szervezők azokra is gondoltak, akiknek a fizikai teherbírása nem megfelelő a hegyi terephez: számukra e-bike kategóriát indítanak. Előzetes igény alapján e-bike bérlésére is van lehetőség. 
A versenyre július 5-ig lehet benevezni a www.guducmtb.ro oldalon, majd a verseny napján a helyszínen. A versenyzők pólót, édességcsomagot, vizet, ebédet, emlékérmet és fotót is kapnak a benevezési díj ellenében. A helyszínen ingyenes kempingezési és grillezési lehetőség várja az egy nappal korábban érkezőket, a gyermekek számára focipálya, játszótér, ugrálóvár biztosítja a kikapcsolódást, az ellenőrzési pontoknál pedig hegyimentők jelenléte szavatolja a biztonságot.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!