Zenei est előzte meg az idei díjkiosztót

Egyedivé sikerült az idei Tudományos Diákköri Konferencia a Sapientia – EMTE Csík­szeredai Karán. Tan­Tur­mix, tudományos előadások és koncert szerepelt a kínálatban.

Demény Barbara
Becsült olvasási idő: 3 perc
Zenei est előzte meg az idei díjkiosztót
A zenei est ünneppé varázsolta a TDK-t. Taps járt érte Fotó: Sapientia – EMTE

Immár huszonegyedik alkalommal szervezte meg a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara a Tudományos Diákköri Konferenciát május 7-én. Az előző évektől eltérően az idei TDK TanTurmix programmal kezdődött. Az öt tudományterületnek megfelelő öt rövid és érdekes előadást kvízjáték követte. A konferencia hivatalos megnyitóját pénteken tartották: először Simó Levente tanszéki titkár ismertette a napi programot, majd dr. Máthé István, a Csíkszeredai Kari Tehetséggondozó Bizottság elnöke, illetve Asztalos Nándor HÖK-elnök köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a jelenlévők dr. Székedi Levente Adatműveltség: az adatvezérelt világ kulcskompetenciája című plenáris előadását hallhatták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Idén ötven hallgató összesen negyven előadással jelentkezett a konferenciára. Az öt tudományterületet – Társadalom-, Közgazdaság-, Nevelés-, Humán- és Mérnöki Tudományokat – nyolc szekcióban képviselték. A legtöbb dolgozatot a Közgazdaságtudományi ülésszakokon mutatták be. Az előadásokon a zsűrin kívül az egyetem tanárai és hallgatói is jelen voltak. 
A díjkiosztót zenei est előzte meg: magyar irodalmi klasszikusok és székelyföldi költők megzenésített verseit adta elő Solyom Berni és a Truba-moll a Csíki Moziban. A színvonalas műsor után eredményt hirdettek. Szekciónként a benevezett hallgatók felét díjazhatták. Így, volt, ahol egy-egy első, második, harmadik, illetve egy különdíjat, de volt, ahol csak két helyezést ítéltek oda. A díjak mellett huszonkét dolgozatot javasolt a zsűri a 2025-ben megrendezendő 37. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!