Hasznos tippek tanév elején

Idén is „összerázták” a humán szakos diákokat. A mostanra hagyománnyá vált játékos ismerkedőestet szeptember 24-én tartották a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának menzáján.

Balló Mária
Hasznos tippek tanév elején
Mosolygó tekintetek. Jó hely az egyetem Fotó: Dégi Zsuzsanna archívuma

Az előző évekhez hasonlóan a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karán működő Humántudományok Tanszék oktatói idén is lehetőséget teremtettek diákjaiknak a találkozásra és tapasztalatcserére. A figyelem középpontjában az elsőéves hallgatók álltak, számukra a leghasznosabb az összerázó, megismerhetik felsőbb éves szaktársaikat, tanáraikat, ugyanakkor néhány tippet, tanácsot is elraktározhatnak egyetemi éveikre.

Első körben az oktatók, majd a hallgatók mutatkoztak be. A másod-, illetve harmadéves diákok bátrabban beszéltek, nyíltak meg, viszont az elsőévesek közül is akadtak magabiztos felszólalók. Egyikük például kijelentette, azért jött ide, mert angoltanár szeretne lenni. Mindenképp jó helyen kopogtat, ugyanis a választott szakkal párhuzamosan a pedagógiai képzést is elvégezheti az egyetemen. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ezt követően puzzle-darabok segítségével a hallgatók hatos csoportokba rendeződtek és társasoztak. A játékba a tanárok is bekapcsolódtak, és jó hangulatú, kötetlen beszélgetések alakultak ki.

– Tetszett! Jó volt látni, hogy a felsőbb évesek bátrabban nyitnak felénk, és hasznos tanácsokkal látnak el – mondta Silló Katalin román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakos elsőéves hallgató.

Szaktársa, István Cintia is osztozott a véleményén, aki ugyanakkor megnyugtatónak találta a tanár-diák kapcsolat minőségét.

– A megszokottól eltérően együtt tudtunk viccelődni és nevetni egy-egy jó beszóláson – mondta az elsőéves diák.

A családias légkörű estét közös pizzázás zárta. A hallgatók összerázására szolgáló rendezvény motiválóan hatott tanév elején a diákokra, akik megbizonyosodtak róla, hogy jó helyen vannak. Egy olyan helyen, ahol saját elmondásuk szerint a megértés, kedvesség, segítségnyújtás, jókedv vagy egy biztató mosoly ad megnyugvást, és ahol otthon vannak.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!