Rangos magyar állami díjat kap a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Rangos magyarországi kitüntetést kap a Szentegyházi Gyermekfilharmónia a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Rangos magyar állami díjat kap a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
Fotó: Szentegyházi Gyermekfilharmónia/Facebook

Rekordszámú jelölés érkezett a Prima Primissima díjra. Idén több mint kilencszáz jelölés közül választották ki azt a harminc művészt, sportolót, újságírót, oktatót és tudóst, akik közül tízen vehetik át a Prima Primissimákat, húszan a Primákat megillető elismerést december 6-án a Művészetek Palotájában.

Az elismerést tíz kategóriában ítélik oda. A díjat gondozó alapítványhoz érkező jelölésekből minden évben kategóriánként három, összesen harminc nevet választ ki a hattagú kuratórium. Ők már biztosan Prima díjat kapnak, majd az év végi gálán derül ki, hogy közülük kik lesznek a legjobbak a legjobbak között, vagyis a Prima Primissima díjasok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Lajos Józsefné matematikatanár, matematika tantárgyi szakértő, Pénzes Ottó történelemtanár, iskolaigazgató,

valamint a Szentegyházi Gyermekfilharmónia (Fili) száztagú gyermekkórus és negyventagú ifjúsági szimfonikus zenekar együttese vehet át Prima díjat.

A 2003-ban alapított díj célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi eredményeit, elősegítse a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlődését egy hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében – áll az OTP Bank és a Prima Primissima Alapítvány MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!