Hirdetés

Nőtt az ipari vállalatok forgalma az első negyedévben

Az ipari vállalatok üzleti forgalma nominálisan 3,3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a feldolgozóipar 4,6 százalékos növekedésének köszönhetően – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Nőtt az ipari vállalatok forgalma az első negyedévben
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az adatok szerint a kitermelőipar forgalma 24,3 százalékkal csökkent. Ágazati bontásban a tőkejavak termelésének forgalma 9,1 százalékkal, az energiaiparé 6,6 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkek iparáé 3,1 százalékkal, a napi fogyasztási cikkek iparáé 0,4 százalékkal nőtt. A köztes termékek iparának forgalma 1,6 százalékkal csökkent.
Havi összevetésben az ipar teljes forgalma nominálisan 6,9 százalékkal nőtt márciusban, a feldolgozóipar forgalma 7,1 százalékos és kitermelőipar forgalma 1,6 százalékos növekedésének köszönhetően.

Ágazati bontásban havi összevetésben a tartós fogyasztási cikkek iparának forgalma 7,7 százalékkal, az energiaiparé 7,6 százalékkal, a napi fogyasztási cikkek iparáé 6,9 százalékkal, a tőkejavak termeléséé 6,9 százalékkal, míg a köztes javak iparáé 6,5 százalékkal nőtt márciusban – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!