Hirdetés

Nőtt az építőipar termelése tavalyhoz képest

A nyers adatok szerint 12,5 százalékkal, a kiigazított adatok szerint 13,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene 2023 első kilenc hónapjában a múlt év azonos időszakához viszonyítva – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Nőtt az építőipar termelése tavalyhoz képest
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A nyers adatok szerint a felújítási munkálatok volumene 22,7 százalékkal, az új építéseké 13,1 százalékkal, a karbantartási és javítási munkálatoké pedig 7 százalékkal bővült a tavaly január és szeptember között jegyzetthez képest. Az épületek típusa szerint az ipari létesítményeknél 32,4 százalékos, a nem lakóépületeknél 1,2 százalékos volt a növekedés, míg a lakóépületeknél 7,2 százalékos visszaesést jegyeztek.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a felújítási munkálatok volumene a vizsgált időszakban 24,4 százalékkal, az új építéseké 13,4 százalékkal, a karbantartási és javítási munkálatoké pedig 7,1 százalékkal gyarapodott az előző év azonos időszakához képest. Az épületek típusa szerint az ipari létesítményeknél 32,5 százalékos, a nem lakóépületeknél 1,2 százalékos volt a növekedés, míg a lakóépületeknél 6,3 százalékos csökkenést regisztráltak.

Idén szeptemberben az előző hónaphoz mérten az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,1 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 1,9 százalékkal visszaesett – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!