Hirdetés

Nem tart már sokáig a tavaszi kánikula, hamarosan jön a lehűlés

Az egész országban jelentős lehűlés várható a következő napokban, a hegyekben a hónap végéig havas esőre is számítani lehet – derül ki a Országos Meteorológiai Szolgálat április 15–28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Nem tart már sokáig a tavaszi kánikula, hamarosan jön a lehűlés
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A prognózis szerint a Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben az áprilisban szokatlan hétfői és keddi hőség után szerdán 10–13 Celsius-fokra csökken és egész héten 15 fok alatt marad a nappali csúcshőmérséklet értékeinek regionális átlaga. A következő héten a hónap végéig fokozatosan 18-20 fokra nő a nappali maximumok átlaga. Az éjszakai minimumok regionális átlaga is hasonlóan alakul: a keddi és szerdai 8–13 fokról a hét végére 0–3 fokra csökken, majd jövő héten a hónap végéig fokozatosan 6–9 fokra emelkedik.

Helyenként bőséges csapadékra mindhárom régióban szerdán és csütörtökön, majd április 21. után lehet számítani

- írja az Agerpres hírügynökség. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hegyekben szintén szerdától hűl le az idő, április 22-ig a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 2 és 4 fok, az éjszakai minimumoké mínusz 4 és mínusz 2 fok között alakul. A hónap végéig fokozatosan felmelegszik a levegő, nappal átlagban legtöbb 10 fokra, éjszaka 2-3 fokra lehet számítani. Ezen a héten eső és magas hegyvidéken havas eső is előfordulhat, és a csapadék valószínűsége a hónap végéig magas marad.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!