Mintegy hétszáz illegális bevándorlót toloncolt ki Románia fél év alatt

Fokozta az illegális migráció megelőzésére és megfékezésére irányuló fellépését a bevándorlási hivatal (IGI), amely csaknem hétszáz törvénysértésen tetten ért külföldit toloncolt ki az év első hat hónapjában.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Mintegy hétszáz illegális bevándorlót toloncolt ki Románia fél év alatt
Ellenőrzés a vámnál. Illusztráció Fotó: Határrendőrség

A szerdán közzétett féléves tevékenységi jelentés szerint az idegenrendészeti ügyekben illetékes hatóság több mint 1500 ellenőrzést hajtott végre, amelyek során 1684 külföldi állampolgár jogszerűtlen romániai tartózkodását állapította meg. Az IGI felügyelői több mint 6500 szabálysértési bírságot róttak ki.
Az első fél évben 698 külföldit toloncoltak ki rendőri kísérettel az ország területéről, 499-et pedig előzetesen őrizetbe is helyeztek az IGI zárt befogadóközpontjaiban. Az első fél évben 1312 külföldi kért menedéket Romániától, kérelmüket a hatályos törvények alapján fogják elbírálni – közölte az idegenrendészeti hatóság. Másfelől az IGI 61 637 ideiglenes tartózkodási engedélyt bocsátott ki, „elősegítve a törvényesen érkező külföldiek beilleszkedését” – idézte a bevándorlási hivatal féléves jelentését az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!