Hirdetés

Március 11-én éjféltől néhány órán át nem lehet útadót fizetni

Március 11-én éjfélkor körülbelül három órán át szünetelni fog az úthasználati matricák (rovinieta) kibocsátása, hogy frissítsék a matricák érvényességi idejére vonatkozó információkat – közölte a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) pénteken.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Március 11-én éjféltől néhány órán át nem lehet útadót fizetni
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A tájékoztatás szerint sem a készpénzfizetéses, sem a bankkártyás, sem az online vagy alkalmazáson keresztül történő matricavásárlás nem lesz lehetséges március 11-én 24 órától néhány órán keresztül. Erre azért van szükség, hogy a 2024/14-es rendeletnek megfelelően frissítsék a matricák érvényességi idejére és a matricadíjak mértékére vonatkozó információkat a matricák kiadásának, kezelésének, felügyeletének és ellenőrzésének számítógépes rendszerében (SIEGMCR).
A CNAIR arra is figyelmeztet, hogy 2024. március 11–21. között nem lehet majd sms-ben kifizetni az útadót, mert a fejlesztők változtatásokat hajtanak végre az alkalmazáson. A bírságok elkerülése érdekében a CNAIR azt javasolja az országos közúthálózat használóinak, hogy előre vásárolják meg a 2024. március 11-én érvényes matricákat – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!