Hirdetés

Közel hétezer külföldön élő romániai választópolgár regisztrált levélszavazásra

Az Állandó Választási Hatóság honlapján közzétett adatok szerint közel hétezer külföldön élő romániai választópolgár regisztrált levélszavazásra a parlamenti választáson.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Közel hétezer külföldön élő romániai választópolgár regisztrált levélszavazásra
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A külföldön lakó vagy külföldön tartózkodó román állampolgárok csütörtök éjfélig regisztrálhattak a levélszavazásra a parlamenti választáson, és összesen 6839-en tették ezt meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A legtöbben Nagy-Britanniából (1544), Németországból (1359), Svájcból (524) és Hollandiából (462) kérték, hogy levélben szavazhassanak, de Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Olaszországban és az Egyesült Államokban élő román állampolgárok is jelezték erre vonatkozó szándékukat. A külképviseleti szavazóhelyiségeknél történő voksolási szándékot szeptember végéig lehetett jelezni. Erre 6067-en regisztráltak, a legtöbb kérelem Hollandiából (1512), az Egyesült Királyságból (987), Németországból (643), Franciaországból (421) és Olaszországból (410) érkezett. Ugyanakkor a külföldön élő román állampolgárok közül 6751-en jelezték, hogy az idei elnökválasztáson külföldi szavazókörzetnél szavaznának, a levélszavazásra pedig 6916-an regisztráltak – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!