Jelentős mértékben nőtt világszerte az eladott okostelefonok száma

Az okostelefonok globális kiszállítása 6,5 százalékkal, 285,4 millióra nőtt az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve, és bár ezzel már a negyedik egymást követő negyedévben nőttek a kiszállítások, sok piac továbbra is kihívást jelent – áll az International Data Corporation (IDC) legfrissebb jelentésében.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jelentős mértékben nőtt világszerte az eladott okostelefonok száma
Illusztráció Fotó: Lőrincz Edit

A nem végleges számítások szerint a Samsung 18,9 százalékos részesedéssel megőrizte piacvezető helyét, ami azonban elmaradt a tavalyi második negyedévi 20 százaléktól. A kiszállított Samsung készülékek száma 53,5 millióról 53,9 millióra emelkedett. A második helyen álló amerikai Apple Inc. kiszállításai szintén nőttek, 44,5 millióról 45,2 millióra, piaci részesedése azonban 16,6 százalékról 15,8 százalékra mérséklődött.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A harmadik Xiaomi piaci részesedése 12,4 százalékról 14,8 százalékra nőtt, kiszállításai pedig erőteljesen, 33,2 millióról 42,3 millióra emelkedtek. A negyedik Vivo kiszállításai 21,3 millióról 25,9 millióra nőttek, a piaci részesedése pedig 7,9 százalékról 9,1 százalékra bővült. Az ötödik az OPPO lett, amelynek a kiszállítása 25,4 millióról 25,8 millióra emelkedett, a piaci részesedése ugyanakkor 9,5 százalékról 9 százalékra csökkent – idézte a közleményt az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!