Gyalogosok közé hajtott egy autó Fehér megyében, három fiatal meghalt

Gyalogosok közé hajtott egy autó a vasárnapra virradó éjszaka az 1-es országúton, a Fehér megyei Marosszentimre térségében, három személy a helyszínen meghalt. Mindössze kilenc hónapja van jogosítványa a balesetező sofőrnek.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 4 perc
Gyalogosok közé hajtott egy autó Fehér megyében, három fiatal meghalt
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autót egy 19 éves fiatalember vezette. Az út szélén haladó csoport is fiatalokból állt, egy 17, egy 18 és egy 25 éves fiatal vesztette életét a balesetben.

A sofőr ellenőrzésekor 1,06 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott ki a szonda. Drogtesztet is végeztek rajta, az eredmény szerint kábítószert nem fogyasztott.

Az Agerpres információi szerint gondatlanságból elkövetett emberölés miatt őrizetbe veszik a balesetet okozó gépkocsivezetőt. A 19 éves vajasdi fiatalembert 24 órára őrizetbe veszik, majd hétfőn az ügyészség kérni fogja harmincnapos előzetes letartóztatását.

Az áldozatok helybéliek, hozzátartozóik szerint éppen hazaérkeztek egy gyulafehérvári klubból, és szerettek volna vásárolni valamit a közelben levő üzemanyag-töltőállomáson. Oda tartottak, amikor elgázolta őket az autó.

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság illetékesei azt nyilatkozták a hírügynökségnek, hogy a 19 éves fiatalember tavaly decemberben szerezte meg a járművezetői engedélyt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!