Hirdetés

Ezerhétszáznál is többen hívták a 112-t választási szabálytalanságok miatt

Vasárnap több mint 1700 hívást regisztráltak a 112-es segélyhívó számon a szavazóhelyiségekben történt szabálytalanságok miatt, a panaszok többsége választási csalás gyanújával volt kapcsolatos – számolt be hétfőn a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ezerhétszáznál is többen hívták a 112-t választási szabálytalanságok miatt
Illusztráció Fotó: pexels.com

A közlemény szerint a legtöbb hívás Bukarestből, illetve Dolj, Mehedinţi, Konstanca és Giurgiu megyéből érkezett. A helyhatósági és európai parlamenti választások napján, reggel 7 és este 10 óra között regisztrált 1736 hívás közül 341 választási csalás gyanújával kapcsolatos bejelentés volt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az urnák, zárópecsétek, bélyegzők, szavazólapok, szavazóhelyiségek állapotára vonatkozóan 235 hívás érkezett, 138 pedig a köznyugalom és közrend megzavarására vonatkozott; 71 esetben orvosi ellátást igénylő személyekhez kértek segítséget a szavazóhelyiségekbe vagy azok közelébe, 67 személy kampánycsendsértést jelentett, 54 állampolgár a szavazókörzetek környékén való alkoholfogyasztásra vagy -kereskedésre hívta fel a figyelmet, 33-an pedig a szavazókörzetekben vagy azok közelében készített videófelvételek miatt tettek panaszt – idézte az STS közleményét az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!