Erdőszentgyörgyön rendezik a XII. Székelyföldi Vadásznapokat

Október 12–13-án tartják meg a XII. Székelyföldi Vadásznapokat Erdőszentgyörgyön a Rhédey-kastélyban és annak udvarán – közölte lapunkkal az eseményt szervező Cervus Vadásztársaság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Erdőszentgyörgyön rendezik a XII. Székelyföldi Vadásznapokat
A rendezvénysorozat helyszíne Fotó: Țetcu Mircea Rareș / Wikipédia

A közleményben emlékeztettek: a vándorrendezvénynek évről évre Maros, Hargita és Kovászna megye ad helyet, ahol az innen érkező vadásztársadalom képviselteti magát. 2024-ben Maros megye a soros házigazda.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint írták: nemcsak a vadászokat megszólító programokat tartanak, hanem igyekeznek a nagyközönségnek is betekintést engedni a vadászvilágba. Az esemény ideje alatt látványos vadásztrófea-kiállítás is szerepel a programkínálatban.. A gasztronómia rajongóit főzőversennyel várják, ahol „vadhúsból készült ínycsiklandó étkeket” főznek és sütnek a három megyéből érkező vadászegyesületek képviselői. A vadászok számára szakmai beszélgetéssel, vadászati ismertetőkkel is készülnek a szervezők, de a vadászkellékek színes vására sem marad el. A hagyományos Szent Hubertus-mise minden vadásztalálkozó kiemelt mozzanata, így ez idén sem hiányozhat, illetve hagyományosan átadják a Székelyföldi Vadászati Érdemrendeket is. A közleményben idézik Csibi Attila Zoltánt, Erdőszentgyörgy polgármesterét, aki az erdőszentgyörgyi Cervus Vadásztársaság elnöke is.

 „Utoljára 2016-ban tartottunk Székelyföldi Vadásznapokat Erdőszentgyörgyön. Azóta sok minden pozitív irányba változott: a vadásznapok kinőtték magukat, és a helyszín is jelentős átalakuláson ment át, ugyanis a kastélypark is teljesen megújult, és egy Rhédey-kiállítást is sikerült létrehozni. Igyekszünk olyan rendezvényt szervezni, ahová nemcsak a vadászok látogatnak el, hanem mindenki, aki kicsit is megismerné a vadászkultúrát” – idézték az elöljárót.

A közlemény szerint a minden ősszel megszervezett eseménysorozat célja bemutatni a vadászat értékeit és szükségességét a nagyközönség előtt, de a vadászok közös teendőinek megbeszélésére és szakmai tapasztalatcserére is kiváló alkalom.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!