Hirdetés

Elérhető a mobilalkalmazás, amelynek rendeltetése, hogy hatékonyabban működjön a csomagolások kézi visszaváltása

Az italcsomagolások betétdíjas rendszerét (SGR) működtető ReturRO elérhetővé tette a kiskereskedők számára a csomagolások kézi visszaváltását hatékonyabbá tevő mobilalkalmazást.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elérhető a mobilalkalmazás, amelynek rendeltetése, hogy hatékonyabban működjön a csomagolások kézi visszaváltása
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A vállalat hétfői közleménye szerint az alkalmazás már március végétől letölthető az Android és az iOS operációs rendszerre is. Az alkalmazáshoz ingyenesen hozzáférhetnek azok a kiskereskedők, akik regisztráltak a rendszerben, és az italcsomagolások kézi begyűjtéséről kötöttek szerződést a RetuRO-val. Az applikáció segítségével leolvashatják a fogyasztók által visszaváltott csomagolásokon feltüntetett SGR-jelzést.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A boltok emellett a begyűjtött italcsomagolások elvitelét is kérhetik az applikáción keresztül a RetuRO vállalattól. Felhívják azonban a figyelmet, hogy legalább három zsák csomagolás összegyűlte után lehet leadni a rendelést az elvitelre. Az üzletek a portal.returosgr.ro rendszerben regisztrált felhasználónévvel léphetnek be az alkalmazásba – tájékoztatott még a RetuRO.
A betétdíjas visszaváltási rendszer tavaly november 30-án indult. A Betétdíjas csomagolás logóval ellátott italcsomagolásokra 0,50 lej garanciát kell fizetni az üzletekben az italok (víz, üdítő, sör, almabor, bor, szeszes ital) megvásárlásakor. A csomagolások visszaváltásakor visszatérítik az 50 banis betétdíjat. Visszaváltani az üvegből, műanyagból vagy fémből készült, 0,1 liter és 3 liter közötti térfogatú, nem újratölthető italcsomagolásokat lehet.
A rendszert működtető RetuRo vállalatot három magánrészvényes konzorciuma – 30 százalékban a Romániai Sörfőzők Szövetsége a Környezetvédelemért, 30 százalékban az Üdítőitalgyártók Szövetsége a Fenntarthatóságért és 20 százalékban a Kiskereskedők Szövetsége a Környezetvédelemért – hozta létre, valamint 20 százalékban a román állam a környezetvédelmi, víz- és erdőügyi minisztériumon keresztül – írta az Agerpres hírügynökség.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a betétdíjas rendszer nem mindig működik teljesen zökkenőmentesen. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!