Hirdetés

Csak június 1-jétől bírságolják az elektronikus számlák felöltését elmulasztó adófizetőket

Csütörtöki ülésén a kormány egy sürgősségi rendelettel május 31-ig meghosszabbította azt az időszakot, amely alatt mentesülnek a szankciók alól az elektronikus számlák feltöltésének ötnapos határidejét túllépő adófizetők.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csak június 1-jétől bírságolják az elektronikus számlák felöltését elmulasztó adófizetőket
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A döntésről beszámoló pénzügyminisztériumi közleményben Marcel Boloş tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a kormány a RO e-Factura rendszer bevezetése óta szoros és átlátható együttműködésre törekedett a vállalkozókkal. A miniszter két további újdonságot is bejelentett: az elektronikus számlák kiállítására használt alkalmazás képes automatikusan kitölteni egy sor felhasználói információt kizárólag az adószám alapján, ami megkönnyíti az adófizető munkáját. Emellett hozzáférhetővé vált az alkalmazás egyszerűsített, angol nyelvű változata a külföldi számlaköteles adóalanyok számára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Közleményében a pénzügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy a továbbfejlesztett verzió intuitív felhasználói felülettel és könnyebben használható funkciókkal rendelkezik, így az adóügyi szabályoknak megfelelő számlák gyorsan és hatékonyan állíthatók ki. Az e-Factura új változatában a bonyolultabb műveleteket ritkán végző mikrovállalkozások kérésére egyszerűsödött a webalapú számlakitöltés. Emellett az áfakódok a belföldi értékesítéseknél leggyakrabban használtakra korlátozódnak, és az adószázalékok választható formátumban jeleníthetők meg – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!