Az év első két hónapjában kilenc százalékkal termelt többet az építőipar

A nyers adatok szerint kilenc százalékkal, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint 9,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene 2023 első két hónapjában a múlt év azonos időszakához képest – közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az év első két hónapjában kilenc százalékkal termelt többet az építőipar
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett statisztika nyers adatai szerint idén január 1. és február 28. között a felújítási munkálatok volumene 19,5 százalékkal, az új építéseké 8,9 százalékkal nőtt, a karbantartási és javítási munkálatoké pedig 6,6 százalékkal csökkent 2022 első két hónapjához mérten. Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 3,6 százalékos, az ipari létesítményeknél 21 százalékos volt a bővülés, míg a lakóépületek építése 1,3 százalékkal visszaesett.
A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint az idei első két hónapban a felújítási munkálatok volumene 19,5 százalékkal, az új építéseké 12,6 százalékkal nőtt, a karbantartási és javítási munkálatoké pedig 6,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 4,2 százalékos, az ipari létesítményeknél 20,3 százalékos volt a gyarapodás, míg a lakóépületek építése 1,9 százalékkal visszaesett.
Éves összevetésben idén februárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 10,5 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 10,8 százalékkal nőtt. Januárhoz mérten a nyers adatok szerint 34,2 százalékos, a kiigazított érték szerint 3,1 százalékos volt a növekedés.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!