Átlagban 3,8 százalékkal nőtt a belföldi szállásfoglalások száma

A romániai szállásfoglalások száma országos átlagban 3,8 százalékkal nőtt 2024 nyarán az előző év azonos időszakához képest – közölte kedden az egyik legnagyobb, belföldi üdülésekre szakosodott hazai turisztikai iroda.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Átlagban 3,8 százalékkal nőtt a belföldi szállásfoglalások száma
Illusztráció Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A BIBI Touring adatai szerint a tengerparti foglalások száma 2023 nyarához képest 8,5 százalékkal nőtt, az átlagos tartózkodási idő 4,7 éjszaka volt. Ugyanakkor az egy főre jutó átlagos szállásköltség üdülésenként 1102 lej volt, 10 százalékkal magasabb, mint tavaly.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A turisztikai iroda szerint a hegyvidéki-gyógykezelési szállásértékesítés idén nyáron a 2023-as év azonos időszakához hasonló volt. A szállásfoglalás átlagára személyenként 573 lej volt a hegyvidéki üdülőkben és 1162 lej gyógykezelő központokban, ami 6,5 százalékos növekedést jelent a múlt évhez képest. A tartózkodási idő a 2023-as 4,4 éjszakáról idén 4,3 éjszakára csökkent.

A BIBI Touring adatai szerint az országhatár közelében zajló háború ellenére a Duna-delta idegenforgalma nőtt a legnagyobb mértékben tavaly nyárhoz képest. A foglalások száma 12 százalékkal emelkedett, az átlagos tartózkodási idő 3,4 éjszaka volt. A szállásfoglalások átlagos ára személyenként 843 lej volt, 10 százalékkal több, mint az előző szezonban – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!