A lakosság java része visszaváltja az italcsomagolásokat, de elégedetlen a szolgáltatással

A Reveal Marketing Research felmérésének kedden közzétett adatai szerint a romániaiak 70 százaléka valamennyi SGR jelzéssel ellátott italcsomagolást visszavált, 19 százalékuk pedig csak egy részét.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A lakosság java része visszaváltja az italcsomagolásokat, de elégedetlen a szolgáltatással
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A közvélemény-kutatásból kiderül az is, hogy a romániaiak kevesebb mint fele (45 százaléka) elégedett a betétdíjas visszaváltási rendszer működésével, 55 százalékuk a visszaváltó pontok számát kevesli.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A felmérés szerint a 18–24 éves korosztályban a 70 százalékos országos átlagnál kisebb, 59 százalékos azok aránya, akik valamennyi SGR jelzéssel ellátott italcsomagolást visszaváltanak.

Városon 75 százalék, vidéken viszont csak 63 százalék az összes italcsomagolást visszaváltók aránya.

Az eltérés magyarázata az, hogy vidéken kevsebb a visszaváltó pontok száma.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy ötből két romániait elsősorban a garanciára kifizetett pénz visszaszerzése motiválja az italcsomagolások visszaváltására.

A megkérdezettek 42 százaléka hetente egyszer, 29 százaléka hetente két-háromszor, 15 százaléka pedig havonta egyszer váltja vissza az italcsomagolásokat.

A romániaiak a legyakrabban (84 százalék) a pillepalackokat váltják vissza, ezeket követik az üvegpalackok (56 százalék) és a fémdobozok (55 százalék). A Reveal Marketing Research felmérése június 5–10. között készült a romániai internetfelhasználók 1012 fős mintáján, a hibaküszöb 3,1 százalékos – idézte a közvélemény-kutatást az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!