Hirdetés

Az utolsó dobás

A csíkszeredai kosárlabda legjobb eredményét érte el a Városi Sportklub (VSK) U19-es fiúcsapata. Vita András tanítványai a baj­nok­ság krajovai B dön­tő­jé­ben szerepeltek az elmúlt hétvégén, és összesítésben országos hetedik helyezést értek el. Felnőtt, illetve U20-as korosztályos együttes híján azonban a csapat szétszéled.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az utolsó dobás
Búcsú a kosárlabdától. Nem vonzó életpálya Fotó: VSK

Utolsó teremtornáján vett részt a VSK Csík­sze­re­da U19-es fiúcsapata a mögöttünk álló hét­végén. A fiúk Krajován, a bajnokság B döntő tornáján szerepeltek, ahol az 5-8. helyezésekért szálltak harcba. Vita András legénysége pénteken vereséget szenvedett az agresszív stílusban kosárlabdázó Karácsonkői Petras legénysége ellen, így végül meg kellett elégedniük a hetedik helyezéssel, ami a csíkszeredai fiú kosárlabdázás történetében az eddigi legjobb. Üröm az örömben, hogy a fiúknak ez volt az utolsó teremtornájuk, amit a VSK Csíkszereda színeiben játszottak. Mint a klub hivatalos közösségi oldala beszámolt róla, a krajovai döntővel véget ért a fiúk kosárlabdázói pályafutása a VSK kötelékében. „Köszönjük nekik, hogy az elmúlt 12 évben hűségesen és kitartóan képviselték klubunkat, városunkat. Kitartottak eme szép sport mellett, úgy hogy közben a tanulásban is jeleskedtek. Hálás köszönet a szülőknek, hogy mindig a gyermekeik és a csapat mellett álltak. Köszönet a VSK Csíkszeredának, hogy évről évre biztosította a bajnokságban való részvételt” – áll a klub bejegyzésében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bajnoki küzdelemsorozatokban a következő korosztály az U20-as lenne, ám a VSK nem rendelkezik ilyen csapattal, ahogyan a felnőttgárda is megszűnt a közelmúltban. A fiúk utolsó fellépése kapcsán az együttest felkészítő Vita Andrást kérdeztük. Mint a szakember elmondta, a csapat tagjai most végeznek a gim­ná­zi­ummal, mindenki 
a továbbtanulásra készül, a játékosok jó képességű diákok, többen közülük éltanulók.

– Többen orvosnak, mérnöknek készülnek. Valószínű, azért is tudtunk együtt maradni ilyen hosszú ideig, mert megfért a sport a tanulás mellett. Nem könnyű ez, mert 12 évig foglalkoztam a csapattal. Az egyik szülő úgy fogalmazott, hogy ezek az én gyerekeim is

– idézte fel Vita András. Hozzátette, a következő szezonban a 2009-es születésű, U16-os gárda lesz a legidősebb korosztály a VSK kosárlabda szakosztályán belül.
A VSK Csíkszereda igazgatója, Lászlófy Botond a Hargita Népe kérdésére elmondta, a klub számára jóváhagyott költségvetésben nem találtak forrást a nagyobb korosztály, illetve a felnőttegyüttes működtetésére. Az intézményvezető ugyanakkor kiemelte, a kosárlabdázás nem vonzó életpálya egy fiatal számára, ám ez nem csupán Csíkszeredában igaz, hanem országos viszonylatban is. A fiatalok tovább szeretnének tanulni, és ezt túlnyomórészt nem a szülővárosukban képzelik el – tette hozzá az intézményvezető.
Az U19-es csapat tagjai: Adorján Tamás, Zonda Zoltán, Jakab Tamás, Nagy Botond, Ferencz S. András, Gegő Krisztián, Márton Dániel, Bukur Tamás, Kacsó Dávid, Roșu David, Bogdán Cristian, Karda Norbert, Straff Ferenc, Szőcs Bence, Farcas István. Edző: Vita András.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!