Nem csak a pontok számítanak

Két játékosától megvált, kettőt viszont igazolt az év elején a VSK Csík­sze­re­da férfi kosárlabdacsapata. Ma­noj­lović távozása meglepő lehetne, de a csapategység fontosabb bárminél – ezzel magyarázta a ponterős szerb távozását a klubvezető-edző.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem csak a pontok számítanak
D’Andre Bernard és Luka Igrutinović ma már játszik Fotó: László F. Csaba

Két játékos távozott a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapatától az év elején – erről lapunk korábban hírt adott, viszont a napokban két új játékost igazolt a csapat, akik a ma esti, VSK Marosvásárhely elleni találkozón pályára is lépnek.
Noha meglepetésként hatott Nemanja Manojlović távozása, alapos indoka volt a klubvezető-edzőnek arra, hogy lemondjon a ponterős szerb játékáról.
– A szerzett pontokon kívül más kritériumnak is meg kell felelnie egy játékosnak. Egy irányítóposzton játszó ko­sárlabdázónak nem szabad a csapat érdekei fölé helyeznie egyéni érdekeit.Manojlovićtól ugyan pontokat vártunk, amit hozott is, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a csapatot úgy segítse, ahogyan akartuk – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda klubvezetője és a férfi kosárlabdacsapat edzője. Hozzátette, ugyan magas Manojlović meccsenkénti pontátlaga (15,9), de nem csak ezt a statisztikai mutatót kell figyelembe venni. – Valóban sok pontot szerzett, de a légió­sok közül a Manojlović dobási hatékonysága volt a leggyengébb, ez mindössze 45,6%-os – mondta Lászlófy Botond.
A másik távozó Haris Ću­ćo­vić, aki az edző szerint gyengén teljesített az elvártakhoz képest, nem járult hozzá annyira a csapat játékához, amennyire képességei alapján arra számítottak.
Az érkezők közül a 26 éves, 202 centiméter magas és 86 kilogrammos kanadai D’Andre Bernard játszott Ed­mon­tonban, utolsó csapata a Saskatchewan Rattlers volt, innen igazolt Csíkszeredába.
A 30 éves, 193 centiméter magas és 82 kilogrammos Luka Igrutinović irányítóposzton játszik, a szezont a szerb Radnicki csapatánál kezdte, ahol 19.4 pont, 6.3 assziszt, 7.7 lepattanó volt a mutatóinak átlaga. Egyszeres bosnyák és szlovák bajnok.
– Az irányítóposzton mindenképp erősödni szeretnénk Igrutinovićcsal, hogy eredményesebben tudjunk játszani a bajnokság második felében – mondta az érkező szerb játékosról Lászlófy Botond.
A két új játékos ma este a VSK Marosvásárhely elleni találkozón már pályára lép, a meccset 19 órától játsszák a Maros-parti városban.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!