Hirdetés

Szuperliga vagy másodosztály?

Mindegy, hogyan végződik a hétfő esti FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo mérkőzés, a csíki labdarúgók történelmet írtak. A 120 éves csíkszeredai labdarúgás története legfényesebb idénye is lehet a 2024/2025-ös szezon, ám ehhez a Szuperligáért kiírt osztályozó visszavágó mérkőzésen legalább háromgólos különbséggel kell győzzenek az Ilyés Róbert által irányított piros-feketék. Az biztos, hogy csíkszeredai labdarúgócsapat sosem került annyira közel az első osztályhoz, mint idén az FK Csíkszereda.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Szuperliga vagy másodosztály?
Ahogy Bukarestben, úgy Csíkszeredában is telt ház várható Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán

A selejtező első mérkőzésén Denis Politic találataival 2–0-ra nyert a Dinamo, így ahhoz, hogy a csíki szuperligás esélyek életben maradjanak, legalább két gólt kell szerezzenek az Ilyés-legények, ám a feljutáshoz háromgólos győzelem kell a piros-feketéknek.
– Kétgólos hátrányból kell felálljunk. Ez kell majd egy kicsit változtasson a játékunkon, az elképzelésünkön, mert ha fel akarunk jutni, akkor gólokat kell szerezzünk. Taktikai szempontból egészen másképp kell játszanunk ahhoz képest, amit Bukarestben játszottunk. Remélem, hogy minden játékos a tőle telhető maximumon fog pörögni. De amit hoz a sors, azt el kell fogadni. És a remény hal meg utoljára, mi pedig még mindig reménykedünk, hogy meg tudjuk fordítani ezt a mérkőzést – nyilatkozta a klub honlapján Ilyés Róbert. Az FK edzője hozzátette, reméli, hogy hétfő este a csíki közönség, a csíki szurkolók épp úgy a csapat mellett fognak állni és biztatásaikkal a játékosokat segíteni, ahogy tették a Dinamo-szurkolók Bukarestben.
A csapaton belüli hangulatra nincs panasz, legalábbis Makrai Gábor szerint. – Mindenki nagyon várja már a mérkőzést. Igazából ez egy döntő, egész évben ezért dolgoztunk. Szeretnénk jól zárni ezt az idényt, és nyerni. Hallottuk, hogy hamar elkeltek a jegyek. Nagyon várjuk a szurkolókat, és szeretnénk őket boldoggá tenni egy közös ünnepléssel a mérkőzés végén – mondta Makrai.
A találkozóra tízezer Dinamo-szurkoló jelentkezett be, ám hogy végül mennyien érkeznek meg Csíkszeredába, kérdéses. Az viszont biztos, közülük 125-en lesznek a lelátón, a többiek az Erőss Zsolt Aréna parkolójában kialakított szurkolói zónában nézhetik a találkozót egy óriásképernyőn.
Az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo találkozó hétfőn 20 órakor kezdődik, és élőben követhető a Digi Sport és a Prima Sport csatornákon.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!