Hirdetés

Tízezer Dinamo-drukker érkezhet hétfőn Csíkszeredába, a stadion környékét marosvásárhelyi csendőrök is biztosítják

Tízezer Dinamo-szurkoló érkezhet Csíkszeredába hétfőn, a gsp.ro portál beszámolója szerint ugyanis engedélyt kaptak, hogy a városi stadion közelében buzdítsák csapatukat. A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség ugyanakkor pénteken közölte: a mérkőzés napján az erre szakosodott marosvásárhelyi mobil csendőralakulat biztosítja a közrendet a többi rendvédelmi szervvel karöltve.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tízezer Dinamo-drukker érkezhet hétfőn Csíkszeredába, a stadion környékét marosvásárhelyi csendőrök is biztosítják
Hétfőn rendezik a visszavágót. A szurkolók és a csendőrök is készülnek az eseményre Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán

A fővárosi sportportál a Cătălin-Hîldan Lelátó (Peluza Cătălin-Hîldan) (PCH) elnevezésű szurkolói csoport közleményére hivatkozva írja, hogy a Dinamo szurkolói engedélyt kaptak arra, hogy Csíkszeredában, a stadionon kívül buzdítsák csapatukat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A szervezett szurkolói csoport közleményéből az derül ki, hogy általános mozgósításba kezdtek, hogy minél nagyobb számban – célkitűzésük szerint tízezren – érkezzenek a Szuperligáért vívott osztályozó visszavágójára. Az FK Csíkszereda – Dinamo Bukarest mérkőzés május 27-én, hétfőn 20 órakor kezdődik.
A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség pénteken közölte: a többi rendvédelmi szervvel karöltve

az erre szakosodott marosvásárhelyi mobil csendőralakulat biztosítja a közrendet

a mérkőzés helyszínén. A labdarúgó-mérkőzés alatt a csendőrök a sportaréna közvetlen közelében lesznek, hogy biztosítsák a közrendet és a biztonságot – írták. Mint részletezték: a csendőrök készen állnak arra, hogy folyamatosan párbeszédet folytassanak az esemény résztvevőivel az esetleges közrendet és közbiztonságot veszélyeztető kockázatok elhárítása és szükség esetén segítségnyújtás céljából.

A mérkőzést biztosító csendőrök létszámát a sporteseményen részt vevő szurkolók számának függvényében határozzák meg,

hogy optimális biztonsági környezetet biztosítsanak a mérkőzés lebonyolításához. A közleményben ugyanakkor emlékeztetnek, hogy akiket eltiltottak a labdarúgó-mérkőzéseken való részvételtől, és mégis megpróbálnak bejutni a sportarénába, a cselekménye bűncselekménynek minősül. A stadionba a beléptetés, az öltözők őrzése, a játékvezetők védelme, valamint a közönség irányítása és felügyelete a stadionban az esemény szervezője által szerződtetett biztonsági és védelmi társaság feladata.
A hatályos jogszabályok szerint tilos alkoholos italokat bevinni a stadionba, valamint pirotechnikai eszközöket birtokolni vagy használni. Továbbá

tilos olyan feliratokat megjeleníteni, amelyek nemzeti, faji, osztálybeli vagy vallási gyűlöletre, bármilyen diszkriminációra és erőszakra uszítanak

– emlékeztet a közlemény. 
A megyei csendőrség ugyanakkor több ajánlást is megfogalmazott a szurkolók számára. Azt kérik, sportszerűen szurkoljanak a lelátókon. Továbbá: kövessék a szervezők és a rendfenntartók utasításait, amelyek a védelmüket szolgálják. Ne vegyenek részt olyan cselekményekben, amelyek megzavarhatják a közrendet és nyugalmat, és tartózkodjanak minden olyan verbális vagy fizikai agressziótól, amely erőszakos megnyilvánulásokhoz vezethet. Amennyiben olyan események történnek, amelyek megzavarhatják a közrendet, ne avatkozzanak közbe, hanem jelezzék ezeket a csendőröknek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!