Újra Európa trónján a Győr

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 1 perc
Újra Európa trónján a Győr
A kontinens legjobb csapata a Győr. Örömmámor Fotó: MTI

A győriek – akik egyszer sem voltak hátrányban a mérkőzésen alatt – tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor – 2019 után először – győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.
Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő: Győri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim (német) 30-24 (17-12). A magyar gólszerzők: Gros, Brattset 6-6, Győri-Lukács 5, Szöllősi-Schatzl, Haugsted 3-3, Kristiansen, Fodor, Nze Minko 2-2, De Paula 1. A győriek kapusa, Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A friss BL-győztes színeiben utolsó mérkőzését játszotta a nyáron távozó Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg és Yvette Broch. A találkozót a román Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu bírópáros vezette.
A harmadik helyért a dán Esbjerg 37-33 (18-18) arányban legyőzte a francia Metzet.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!