Hirdetés

Könnyed siker Medgidián

Sima győzelmet hozott a férfi kézilabda A osztály utolsó előtti fordulója a Székelyudvarhelyi VSK számára, a Sipos Lóránt által irányított gárda 33–26 arányban múlta felül a házigazda CS Medgidia együttesét, szombaton hazai közön­ség előtt búcsúzik a másodosztálytól.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Könnyed siker Medgidián
A Fekete-tenger partján a VSK kézisei Fotó: VSK Udvarhely

A pontvadászat utolsó előtti helyezett CS Med­­gi­dia együttesét hozta a Székelyudvarhelyi VSK útjába a férfi kézilabda A osztály felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulója, a találkozót a Konstanca megyei városban rendezték szombaton este.
Az udvarhelyiek villámrajtot vettek, négy perc után már négy góllal vezettek, a vendéglátók minden igyekezetük ellenére csak faragni tudtak a hátrányból, de két gólnál közelebb így sem kerültek a VSK-hoz. Ezt az előnyt a szünetre is megtartották Sipos Lóránt legényei, 15–13 arányú vendégvezetésnél fordultak a csapatok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A térfélcserét követően sem változott a játék képe, a VSK magabiztosan uralta a mérkőzést, a hazaiak pedig szaladtak az eredmény után. A Medgidia kitartásának csökkenésével fordított arányban nőtt a VSK előnye, egy adott pillanatban nyolc gól volt a különbség, amiből hét meg is maradt a találkozó végéig. A feljutást már korábban kiharcoló, és a rájátszásban veretlen VSK magabiztosan, 33–26 arányú győzelemmel gyűjtötte be a pontokat, és szombaton, május 18-án hazai pályán, a Vidombáki Teutónok vendéglátójaként hagyja maga mögött a másodosztályt.

Eredmény
Férfi kézilabda A osztály, felsőházi rájátszás, 13. forduló
SK Medgidia – VSK Székelyudvarhely 26–33 (13–15), VSK Fogaras – VSK Nagyvárad 32–29 (16–13). A VSK Alexandria – VSK  Resicabánya találkozót holnap játsszák.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!