Hirdetés

Ezüstérmes a magyar csapat

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott ezüstéremmel zárta a Szkopjében rendezett világbajnokságot. A vasárnapi döntőben a francia válogatott bizonyult jobbnak.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ezüstérmes a magyar csapat
A franciák mindenben jobbak voltak a döntőben Fotó: IHF

A vasárnapi döntőig szen­zációsan mene­telt a magyar női junior válogatott az észak-macedóniai U20-as vb-n, ám a döntőben a franciák jobbnak bizonyultak. Szi­lágyi Zoltán szövetségi edző csapata 29–26-ra maradt alul a végjátékban a jobb riválissal szemben, amely félidőben egy góllal vezetett.

– Most még kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nem játszottunk jól, minden fronton fölénk nőtt ma a francia válogatott, de egy pár nap múlva már biztos nagyon büszkék leszünk erre az eredményre

– emelte ki Szilágyi. – Volt lehetőségünk a végjátékban is, hogy közelebb kerüljünk, de végül többet hibáztunk, mint amennyi belefért.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A magyar női válogatott a hatodik világbajnoki érmét nyerte ebben a korosztályban, egy arany és egy bronz mellé most negyedik ezüstjét szerezte meg. A franciák egy ezüst- után harcolták ki az aranyérmet.

– Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak! A döntőben nem sikerült a győzelem, de nagyon büszkék lehetünk erre a csapatra és erre a korosztályra, edzőikre, klubedzőikre és egyesületeikre, hiszen négy év alatt négy érmet szereztek a világversenyeken. Kívánom a lányoknak, hogy pár éven belül odaérjenek a legjobbak között is a legjobbak közé

– mondta Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Női junior világbajnokság, Szkopje, Észak-Macedónia
döntő: Magyarország–Franciaország 26–29 (13–14)
a 3. helyért: Hollandia–Dánia 34–28 (18–13)





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!