Hirdetés

A másodosztályban indulhat a VSK

A másodosztályban indulhat ősztől a VSK Udvarhely kézilabdacsapata, de a jelenlegihez képest jóval szerényebb képességű csapattal. Az ügy kapcsán indított petíciót tegnap iktatták az udvarhelyi városházán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A másodosztályban indulhat a VSK
Lejjebb kell tegyék a mércét a VSK-nál Fotó: VSK Udvarhely

Hiába halad magabiztosan az élvonalba való feljutás útján a VSK Udvarhely kézilabdacsapata, jelen állás szerint ősztől legfeljebb a másodosztályos indulás tűnik a legvalószínűbbnek.
Mint korábban már megírtuk, a székelyudvarhelyi ön­kor­mány­za­ti testület a legu­tóbbi soros ülésén 2 millió lejjel „rövidítette meg” a vá­ros­há­za alintézményeként mű­kö­dő vá­ro­si sportklub költ­ség­ve­té­sét, ellehetetlenítve így a fel­ju­tást minden bizonnyal ki­har­co­ló kézilabdacsapat élvonal­be­li szereplését.
Mester Zoltántól, a VSK elnökétől megtudtuk, hogy a döntés meghozatala óta a helyzet nem változott, a ren­del­ke­zé­sükre álló pénzkeret a má­sod­osztályos indulásra is szűkös, de ez még megoldható.

– Valószínűleg ősztől is a másodosztályban fogunk szerepelni, de jóval szerényebb képességű csapattal, a mostanival egyenértékű keret fenntartására nincsenek anyagi lehetőségeink

– felelte Mester a Hargita Népe kérdésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az A osztályos kézilabda-bajnokság március 23-ig szünetel, a 14 fordulós felsőházi rájátszás hatodik játéknapja után a VSK Udvarhely hibátlan mérleggel, öt pont előnnyel vezeti a tabellát, úgy, hogy a közvetlen követője egy mérkőzéssel többet játszott.

Leadták az aláírásokat

Egy héttel ezelőtt néhány szé­kely­ud­var­he­lyi ké­zi­lab­da­ba­rát petíciót indított a ké­zi­lab­da megmentésének céljával, kérve a város ön­kor­mány­zati testületét és a polgármesteri hivatalt, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassák a VSK-t, illetve a megszavazott költségvetés ellenére találjanak megoldást a csapat működtetésére és az első osztályban való indulására.
Az online petíciót közel 700-an írták alá, de papíron is összegyűlt 220 aláírás, bár a petíció kezdeményezője, Gál Zoltán szerint a kettő között lehet átfedés.
Gál Zoltán tegnap iktatta a dokumentumot a városháza titkárságán, egy iktatott példányt pedig át fog adni az önkormányzati testületnek.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!