Hirdetés

Nem sikerült a szintlépés

Tisztességgel helytállt a poraiból újjáépített romániai női jégkorong-válogatott Zágrábban, ahol a Divízió III/A csoportos világbajnokságot rendezték. Szekeres Editék ezüstéremmel térhetnek haza.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem sikerült a szintlépés
Öröm, tánc. Tatabányán is győzni akar a válogatott Fotó: MKSZ

Várakozáson felül teljesített a romániai női jégkorong-válogatott a Divízió III/A csoportos jégkorong világbajnokságon Zágrábban. Az első három fordulót követően az első helyen álltak, miután Szerbiát, Horvátországot és Litvániát is legyőzték a lányok. A közvetlen rivális Ukrajna ekkor még mögöttük volt, hiszen pontot veszített.
A torna utolsó előtti fordulójára eldőlt, hogy Ukrajna, vagy Románia jut fel egy osztállyal feljebb, amely az egymás elleni meccsen dől el. Kiegyenlített játékot hozott az első felvonás, ám az ukránok határozottabbak voltak a kapu előtt és kettővel megléptek. A második harmadtól láthatóvá vált, hogy az ukrán válogatott erősebb csapat, és ez a gólok számában is megmutatkozott. Csiszer Tímea „csak” a 46. percben tudott betalálni, de ekkor már négy volt közte. Nem sikerült a bravúr. A torna zárónapján a romániai válogatott hozta a kötelező győzelmet a csoporttól búcsúzó bolgárok ellen. Ekkor még volt remény az aranyéremre, amelyhez Horvátország bravúrgyőzelme kellett volna Ukrajna ellen. Ez viszont elmaradt, így az ezüsttel vigasztalódhattak a lányok. Ez előrelépés a tavalyi brassói tornához képest, amikor csak a negyedik helyen zártak a lányok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eredmények
4. forduló: Románia – Ukrajna 1–5 (0–2, 0–1, 1–2) /Csiszer (46.), illetve Tszimirenko (14., 19., 58.), Telehina (29., 41.)/; Bulgária – Litvánia 1–4 (1–2, 0–2, 0–0); Szerbia – Horvátország 3–1 (0–0, 1–1, 2–0). 5. forduló: Litvánia – Szerbia 5–2 (1–1, 1–1, 3–0); Románia – Bulgária 4–1 (3–0, 1–0, 0–1) /Máthé (8.), Mihai (19.), Szekeres (19., 40.), illetve Runevska (43.)/; Horvátország – Ukrajna 1–6 (1–0, 0–4, 0–2). A torna végeredménye: 1. Ukrajna 14 pont, 2. Románia 12 p., 3. Litvánia 8 p., 4. Szerbia 7 p., 5. Horvátország 4 p., 6. Bulgária 0 p.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!