Hirdetés

Nagy Attila-Ferencet ismerik el elnöknek

Jogi pereskedések sokasága van pró és kontra a Román Jégkorongszövetség (RJSZ) körül, ám a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) átirata értelmében a Nagy Attila-Ferenc által vezetett szövetséget ismeri el.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nagy Attila-Ferencet ismerik el elnöknek
Edzőmeccset játszott a Sportklub a bajnoki rajt előtt Fotó: László F. Csaba

Állásfoglalást közölt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) a Román Jégkorongszövetség körüli dilemmákban. Az átirat értelmében, mindaddig, amíg más jogerős bírósági ítélet nem születik, a Nagy Attila-Ferenc által vezetett szövetséget tartják jogosnak az Alexandru Hălăuca által vezetettel szemben. „A 2023. szeptember 6-án kelt levelében Matti Nurminen, a Nemzetközi Jégkorongszövetség főtitkára világossá tette, hogy az általuk lefolytatott vizsgálat, a rendelkezésre álló dokumentumok, illetve az RJSZ szabályzata alapján az április 6-i közgyűlés határozata érvényes. Eszerint a Román Jégkorongszövetség elnöke Nagy Attila-Ferenc. Az IIHF hivatalos érvelése szerint az új vezetőség szeptember 21-re várható bírósági regisztrációja csak egy adminisztratív formaság, ennek hiánya sem jelenti, hogy ne történt volna vezetőségváltás a szövetség élén. Az RJSZ statútumának 36. bekezdése ugyanis leszögezi, hogy a közgyűlés határozatai a közgyűlés által meghatározott időponttól számítva hatályosak és kötelező érvényűek. Az új vezetőséget április 6-án választotta meg a közgyűlés, így az IIHF álláspontja szerint a bíróságnak adminisztratív kötelessége, hogy regisztrálja azt” – fogalmaz Nagy Attila.
Az átirat utolsó bekezdésében az IIHF által közölt levélben ugyanakkor az áll, hogy amennyiben egy más jogerős bírósági döntés születik, akkor azt a Nemzetközi Jégkorongszövetség figyelembe fogja venni.

Bajnoki rajt

Elkezdődik a román jégkorongbajnokság két páros meccsel - legalábbis a Nagy által vezetett szövetség kiírásában. Pénteken és szombaton Csíkszeredában a Sportklub a Sapientia U23-at, míg Bukarestben a Steaua a Brassói Coronát látja vendégül, mindkét nap 18.30 órai kezdettel.
Egyébként szerdán este a Sportklub és a Háromszéki Ágyúsok játszott felkészülési meccset, a találkozó 4–3-as csíki sikerrel zárult.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!